Heikki Pölönen: 5 + 1 syytä muistaa oaj.fi

13.11.2018

Seuraan lukuisia sosiaalisen median ryhmiä, joissa opettajat keskustelevat työstään. He jakavat hyväksi havaitsemiaan käytäntöjä, keskustelevat opseista ja vasuista sekä kysyvät toisiltaan, että miten teillä sovelletaan tätä tai tuota sopimuksen kohtaa.

Opettajien tiedonjano näkyy sosiaalisen median lisäksi vuosittain tuhansissa yhteydenotoissa, joihin Pasilassa vastaavat OAJ:n asiantuntijat ja omassa kunnassa järjestön luottamushenkilöt.

 

Hyviä uutisia tiedonjanoisille! Julkaisimme juuri täysin uudistuneen oaj.fi:n, josta kysymyksiinne löytyy vastauksia helpommin kuin koskaan.

Erillisiä jäsensivuja ei enää ole. Kirjautuminen kannattaa silti, koska se avaa pääsyn kaikkiin jäsenetuihin ja työelämäoppaan sisältöihin.

Jokainen klikkaus auttaa meitä kehittämään verkkosivuja siten, että ne palvelevat sinua mahdollisimman hyvin.

Tässä kuusi syytä, miksi oaj.fi kannattaa pitää mielessä ja vaikkapa tallentaa pikakuvakkeena oman mobiililaitteen kotivalikkoon.

 

1. OAJ tuntee jäsenten arjen. Verkkosivujen Arjessa-osio kertoo opettajien ja alan esimiesten työstä. Löydät sieltä tietoa esimerkiksi tekijänoikeuksista, työhyvinvoinnista sekä opettajan vastuista ja velvollisuuksista.

2. OAJ opastaa työelämässä. Työelämäopas auttaa, kun sinua askarruttavat palkkaan, työaikaan tai vaikkapa perhevapaisiin liittyvät asiat.

3. Jäsenyys kannattaa. Jäsenyys-osiosta löydät kaiken jäseneduista, jäsenille tarkoitetuista koulutuksista sekä esimerkiksi ohjeet omien jäsentietojesi päivittämiseen.

4. OAJ rakentaa tulevaisuutta. Koulutus- ja työmarkkinapolitiikkaan vaikuttamalla OAJ pitää huolta työoloista ja riittävistä resursseista. Mitä OAJ nostaa eduskuntavaaleissa esiin? Entä millaisia näkökulmia OAJ toi lausuessaan valmisteilla olevasta laista eduskunnan sivistysvaliokunnalle? Politiikassa-osio kertoo.

5. OAJ olet sinä. Järjestön linjaukset eivät synny itsestään ”tuolla jossain”, vaan ne ovat jäsenten vaaleilla valitsemien edustajien tekemiä. OAJ-osio kertoo, mitä järjestön hallitus ja valtuusto tekevät ja mikä on alueellisten, paikallisten ja valtakunnallisten yhdistysten rooli.

+ Oaj.fi kehittyy tarpeittesi mukaan. Mitä enemmän surffaat oaj.fi:ssä ja haet tietoa sivujen hakukoneella, sitä paremmin ymmärrämme, mikä sinua kiinnostaa ja mihin kysymyksiin oikeasti kaipaat vastauksia. Jokainen klikkaus nyt ja tulevaisuudessa auttaa meitä kehittämään verkkosivuja siten, että ne palvelevat sinua mahdollisimman hyvin.

 

Tutustu uuteen oaj.fi:hin ja kerro meille ensivaikutelmistasi. Lähetä palautteesi vastaamalla kyselyymme osoitteessa oaj.fi/verkkouudistus2018.

 

Heikki Pölönen

OAJ:n verkkoviestintäpäällikkö

heikki.polonen@oaj.fi

Twitterissä @hesep

toimittajalta

Kyytiä luutuneille käsityksille

Haastattelin tähän lehteen muunsukupuolista opettajaa Seljaa. Tapaaminen herätti pohtimaan, miten syvällä totutut ajatusmallit meissä istuvat, vaikka tiedostaisimme niiden ongelmallisuuden.

Järjellä ajatellen minulle oli selkeää, ettei Selja ole mies eikä nainen. Havahduin kuitenkin välillä siihen, että mieleni tiedostamattani yritti tulkita hänet jommaksikummaksi.

Tottumus tiukan kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään pilkahti esiin jostain selkärangastani. Vähitellen aloin kokemuksellisestikin sisäistää, että hän on jotain muuta, että jotain muuta on todella olemassa.

Luutuneiden ajatusmallien muuttaminen vaatii paitsi tietoa ja tahtoa myös altistumista erilaisuudelle – ja omien tulkintojen kyseenalaistamista.

Kohtaaminen avarsi ymmärrystäni ja toivon, että lukija saa jutusta saman kokemuksen.

Heta Lievonen