Lukijan mielipide: Koulutusta merten hyväksi

Meri on paras puskurimme ilmastonmuutosta vastaan, ja kalastus tuottaa kuudenneksen kaikesta kuluttamastamme eläinproteiinista. Samanaikaisesti maailman meret eivät ole koskaan olleet niin suuren paineen alla kuin tällä hetkellä.

Koulut ovat avainasemassa, kun halutaan lisätä tietoa meriemme merkityksestä ihmisten tulevaisuudelle. Suomalaisilla opettajilla ja kouluilla on todellinen mahdollisuus vaikuttaa.

Suurista haasteista kertomisen lisäksi koululaisille pitää antaa toivoa ja työkaluja paremman tulevaisuuden luomiseen.

Juuri tästä syystä olemme ympäristömerkintäohjelma MSC:llä luoneet meri- ja kalastusaiheisia opetusmateriaaleja ala- ja yläkoululaisille. Materiaalit on suunniteltu sopimaan sekä luonnontieteiden että kotitalouden opetusohjelmiin.

Ympäristön kannalta kestävä kalastus on välttämätöntä, jotta voimme torjua ilmastonmuutoksen vaikutuksia meren elämään, turvata biologisen monimuotoisuuden ja varmistaa tulevaisuuden ruokaturvan.

Ymmärtämällä ja kunnioittamalla meriämme entistä paremmin myös tulevaisuuden sukupolvet voivat saada mahansa täyteen meren uskomattomia herkkuja vahingoittamatta elämää ja resursseja meren pinnan alla.

 

Linnéa Engström

MSC:n ohjelmajohtaja