Lukijan mielipide: Onnistunut veso on yksisarvisen kyynel

Veso – tuo jokavuotinen pakkopulla, joka on vähintään yhtä innostava ja motivoiva kuin se englantilainen hedelmäkakku, joka on kiertänyt suvussa jo vuosia ja jonka sait tänä vuonna jo kolmannen kerran.

Aina välillä joku jossain kertoo onnistuneesta vesosta, mutta tosielämässä ne vaikuttavat olevan hiukan yksisarvisen kyyneliä harvinaisempia. Kovin harvalla on todistusmateriaalia seisaaltaan annetuista aplodeista tai edes photoshopattua valokuvaa, jossa kaikki seuraavat vetäjän puhetta herkeämättä muistiinpanoja tehden.

 Harvalla on todistus-materiaalia seisaaltaan annetuista aplodeista.

Kun me kaikki tiedämme ja joka vuosi kolme kuuden tunnin jaksoa koemme byrokraattisen järjestelmän pakottamaa surkeutta, niin eikö tuota systeemiä voisi lopultakin muuttaa?

Muuttaa siten, että se palvelisi edes paremmin. Ei siitä tarvitse erinomaista yhdellä kerralla muodostua mutta edes parempi.

Siksi ehdotankin, että kaikki paikallisyhdistykset tekevät aloitteen koulun aloittamisesta veso-päivällä, jossa sivistys-, koulutus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsenet ovat mukana sen kuusi tuntia, ja siinä käydään läpi mitä siellä koulussa tehdään, mitä suunnitellaan, miten suunnitellaan, mikä taas maksaa, mitä resursseilla on mahdollista saada.

Pidetään siis käänteinen veso päättäjille.

Kuka on mukana?

 

Jussi Tanhuanpää, OAJ Ysi valtuutettu pääluottamusmies työsuojeluvaltuutettu