Opettajien Suomilove ilahduttaa serenadilla

Tuparit, synttärit, polttarit tai häät. Laulavat opettajat ovat päässeet moniin ainutkertaisiin hetkiin ja saaneet paljon uusia ystäviä.

– Itselle tulee hyvä mieli siitä, että voi ilahduttaa ihmisiä, erityisopettaja Samuli Kaltakari kiteyttää kukkaserenadin idean.

Muutama vuosi sitten Samuli pyysi tuttuja opettajia kanssaan laulamaan. Repertuaari laajeni Tiernapojista muihinkin tuttuihin lauluihin, ja keikkapyyntöjä tuli lisää.

Pari vuotta sitten kuorolaiset perustivat Kukkaserenadi-nimisen firman, josta voi tilata serenadin ystävälleen kukkakimpun kera.

Opettajuus ja rakkaus musiikkiin yhdistävät näitä veikkoja. Esiintyjiä on keikasta riippuen kahdesta neljään.

Haastattelussa Leppävaaran koulussa Espoossa laaja-alaisena erityisopettajana työskentelevän Samulin kanssa laulaa Juha Mänttäri, biologian ja maantieteen opettaja Espoon Kirkkojärven koulusta.

Niin minä neitonen sinulle laulan on yksi suosituimmista serenadeista. Samuli ja Juha laulavat sen herkällä äänellä kitaran säestyksellä. Kukkakimppu kuuluu kuvioon.

– Äänet avataan parkkipaikalla ja tarvittaessa pidetään laulutreenit koululla, Juha kertoo.

 

Kukkaserenadilla on valikossaan nelisenkymmentä kansanlaulua ja muita tuttuja ikihittejä. Toiveita voi esittää myös listan ulkopuolelta.

Kerran eräs asiakas toivoi Leevi Madetojan laulua Hän kulkevi kuin yli kukkien. Laulu on sävelletty neliääniselle mieskuorolle.

– Meidän ei auttanut muu kuin sovittaa ja harjoitella biisi bensa-aseman pihalla. Lopulta joku kuulijoista luuli, että se todella laulettiin neliäänisesti, Juha kertoo.

Kukkaserenadilla riittää kysyntää. Samuli laskee, että keikkoja on takana jo parisataa. Bisnes on laajentunut pääkaupunkiseudulta Jyväskylään, Ouluun ja Kemi-Tornioon sekä Turkuun ja Hyvinkäälle.

Rahaa tärkeämpää on tuottaa hyvää mieltä ja harrastaa musisointia. Laulukeikat kodeissa ja palvelutaloissa ovat herkkiä ja intiimejäkin tilaisuuksia. Moni liikuttuu kuullessaan tutun laulun vuosien takaa.