Ope suosittelee: Draamaharjoituksia, fantasiaa ja energisoivaa musiikkia

Tästä opin

Olen aikoinaan tehnyt draamasta perus- ja aineopinnot, mutta draamaharjoitukset tuppaavat unohtumaan. Tämän kirjan kirjoittaja oli opetusharjoitteluamme ohjaava opettaja. Hän on koonnut kirjaan hienosti kaiken draamaopetuksesta, ja harjoituksiin on ollut helppo tarttua oppilaiden kanssa. Tehtävät on oikeasti mietitty heitä ajatellen, ja kirjasta on paljon hyötyä tunne- ja vuorovaikutustaitojen opetuksessa.


Anu Löyttyniemi: Heittäydy draamaan.
Luovan ilmaisun opas.
Aviador 2023.

 


Tähän haluan tarttua

Luen lasten- ja nuortenkirjoja, jotta osaisin suositella kirjoja oppilaille. Minulla on ollut nelos- ja kuutosluokan kanssa lukupiiri suomenruotsalaisen kirjailijan fantasiakirjasta Helmenkalastaja. Huippuhieno teos aloitti neliosaisen nuorten fantasiakirjasarjan, joista minulla on viimeiset kolme osaa lukematta. Haluan ehdottomasti lukea ne. Sarja sopii varsinkin nelosluokkalaisille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.


Karin Erlandsson: Taru silmäterästä -sarja. (Suom. Tuula Kojo).
Kustantamo S&S 2017–2020.

 



Tästä innostun

Ihailen kovasti Atomirotta-bändiä. Kun menen heidän keikalleen, live-musiikin energia ei voi olla tarttumatta ja saan virtaa ja voimaa. Rap-, blues-, punk- ja jazz-musiikkia yhdistelevä yhtye tekee kaiken täysillä. Vaikka kappaleiden sanat eivät aina puhuttelisi, muusikkojen energia puhuttelee. Näillä keikoilla saan vahvistusta siihen, että innostus on tarttuvaa, samoin sen puute. Jos olen itse innostunut, oppilaatkin ovat.


Atomirotta-yhtyeen keikat.

 


 

Vinkit antoi Helsingin kaupungin Keinutien ala-asteen koulun toisen luokan opettaja Johanna Lehtinen. Häntä inspiroi Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtye, jonka seuraavaa, heinäkuista keikkaa hän erityisesti odottaa.