Ope suosittelee: Kielitaitoa opetussivustolta ja kevytdekkareista

Tästä opin

Aiemmin käytin paljon Alakoulun aarreaitta -sivustoa verkossa. Nykyään käytän enemmän opettajien kansainvälistä Freeed-sivustoa. Sivut ovat usealla kielellä, muun muassa suomeksi ja englanniksi. Alakouluni ainoana aineenopettajana olen saanut sivuilta hyviä kirjallisia ja toiminnallisia vinkkejä. On tärkeää saada oppilaiden peppu irti penkistä. Leikkien ja pelaten lapset tulevat salakavalasti oppineeksi sanastoa.

 

Freeed.com

 


 

Tähän haluan tarttua

Mma Ramotswe -kirjojen letkeys ja rauhallisuus viehättävät minua. Lukulistallani on viimeksi ilmestynyt Mma Ramotswe. Zimbabwessa syntynyt, pitkään Botswanassa asunut kirjailija on oikeustieteen emeritusprofessori. Hän pureutuu dekkareissaan hienotunteisesti botswanalaiseen elämäntapaan ja kirjoittaa vivahteikasta englantia. Englanninopettajana minun on pidettävä huolta kielitaidostani.

 

Alexander McCall Smith: The Exquisite Art of Getting Even.
Birlinn General 2022.

 


 

Tästä innostun

Käyn paljon teatterissa. Kolmesta kiinnostavasta kesäteatteriesityksestä valitsen Seinäjoen Törnävän kesäteatterin musikaalin Xanadu. Broadway-musikaali esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa teatterin lavalla. Teatterin sivut lupaavat elämyksen, jossa antiikin myytit ja Hollywoodin kulta-aika kietoutuvat yhteen. Pääosissa ovat Aurora Manninen, Mikael Saarinen ja Antti Reini.

 

Musikaali Xanadu Seinäjoen kesäteatterissa.
Ohjaus Pauliina Salonius.
Esitykset 8.7.–18.8.

 


 

Vinkit antoi Kurikan kirkonkylän koulun englanninopettaja Tuula-Riitta Kärki. Häntä inspiroi nähdä ja kuulla lahjakkaiden ihmisten aikaansaamaa taidetta teatteriesityksistä ja musiikkiteoksista kuvataiteeseen.