Ope suosittelee: Suvena taidenäyttelyyn ja kesäteatteriin

Tästä opin
Olen seurannut Nanna Suden taidetta pitkään ja pidän hyvin paljon hänen värimaailmastaan. Asikkalasta kotoisin olevan taidemaalarin kesänäyttely Asikkalan Vääksyssä on hyvä syy lähteä kotiseuturetkelle Lahden naapurikuntaan.
Vääksyn historia on hyvin mielenkiintoinen. Kanava täyttää 150 vuotta ja Asikkalan oppaat järjestävät kävelykierroksia kanavamaisemassa.
Nanna Suden näyttely Ikuisesti piknikillä Johan Richardin kanssa Danielson-Kalmarin huvilassa 20.6.–15.8.

 

Tähän haluan tarttua
Rakastan käydä kesäteatterissa, ja viime kesänä kaikki peruuntui. En ole farssien ystävä, mutta koronan keskellä tarvitaan iloa. Heinolan kaupunki päätti, että esitykset järjestetään, vaikka katsojamääriä täytyy rajata. Katettu kesäteatteri on järven rannalla. Tämän kesän näyttelijöitä ovat muun muassa Katariina Kaitue, Ulla Tapaninen ja Carl-Kristian Rundman. Kesäteatterikäynti on minun ja kolmen ystävättäreni kulttuuripläjäys.
Heinolan kesäteatteri. Ray Cooney: Riemurahat 1.7.–8.8. Ohjaus Kari Heiskanen.

 

Tästä innostun
Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 ja ensi vuonna avautuu Lahden visuaalisen taiteen museo Malva. Sen tuottama taidekierros tuo eri puolille kaupunkia neljä teosta, visuaalista ja äänitaidetta. Kaikissa on ympäristöteema. Yksi teos viittaa ydinsäteilyn mutatoimiin kasveihin, toinen muoviroskiin. Pajuveistos Tuuliajolla lipui keskelle puistoa ja Ode in Code -ääniteos on oodi kaiken elollisen yhteisille juurille.
Julkisen taiteen kierros Jujut Lahden katukuvassa 4.7. saakka, naapurikunnissa 8.7.–1.8.

 

Vinkit antoi lahtelainen Anu Lamminen, joka on Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksen kirjallisuuskasvatukseen liittyvän Polku-täydennyskoulutushankkeen koordinaattori. Häntä inspiroi suomalainen korkeatasoinen lastenkirjallisuus hienoine kuvituksineen.