Ope suosittelee: Apua unettomuuteen ja kesäkulttuuria Kainuun tyyliin

Tästä opin

Löysin rentouttavat Youtube-videot, kun kärsin talvella pitkään unettomuudesta. Ne helpottivat nukahtamista ja auttoivat rentoutumaan, kun oli stressiä. Sivuston laatija puhuu tyynnyttävästi rauhallisella, pehmeällä äänellä ja Lapin murteella. Hän kuiskailee, kehottaa meitä kuulijoita kehumaan itseämme tästä päivästä ja rentoutumaan. Puheen lisäksi hän luo hiljaisia ääniä esimerkiksi hivelemällä mikrofonia siveltimellä ja naputtamalla kameran linssinsuojusta.

Sita Sofian asmr-kanava Youtubessa

 

Tähän haluan tarttua

Suomussalmen kesäteatterin näytelmä on taas Eero ja Ulla Schroderuksen kirjoittama ja jälkimmäisen ohjaama. Teos on tuttuun tapaan kantaesitys ja komedia. Esitykset tehdään aina talkootyönä, ja näyttelijät puhuvat Kainuun murretta. Näytelmää kuvaillaan riemukkaaksi kertomukseksi ihmisten turhamaisuudesta, huomionkipeydestä ja hyväuskoisuudesta. Teatterireissulla voi käydä katsomassa teatterin takana luonnossa Soiva metsä -soitinnäyttelyn.

Suomussalmen kesäteatteri: Käärmeöljynkauppias 14.7.–13.8.

 

Tästä innostun

Myös Sotkamon kesäteatteriesitys kiinnostaa. Sotkamolaiskirjailija Veikko Huovisen novellikokoelma Lyhyet erikoiset saa uuden tulemisen näytelmänä uudehkolla Marjex-pesäpallostadionilla. Ohjaaja ja näyttelijät ovat teatterin ammattilaisia. Olen aiemmin nähnyt parikin kertaa näytelmän ohjaajan Ilkka Heiskasen hienon monologin osittain samoista teksteistä.

Sotkamon kesäteatteri: Huovisen erikoiset. 5.7.–1.8.

 

Vinkit antoi Sotkamon lukion ruotsin kielen lehtori Pauliina Järvelä. Häntä inspiroi Kuhmon kamarimusiikkifestivaali, ensi kesänä esimerkiksi pianisti Olli Mustosen esiintyminen, sekä Sotkamossa 4.–6.8. pelattavat pesäpallon Itä–länsi-ottelut.