Ope suosittelee: Kuvataiteen ja sävellyksen verkkosivulöytöjä

Tästä opin

Opiskelin taideaineista eniten musiikkia, joten työssäni olen harjoitellut kuvataiteen opetusta. Verkossa on sivustoja opetukseen. Korona-aikaan löysin Mun Ateneumin. Tutkimme oppilaiden kanssa taidemuseon kokoelmia, ja oppilaani tekevät sivuston tehtäviä, joita on eri luokka-asteille. Toisinaan käytämme Ateneumin Taidepakka-kortteja, joissa on 60 kuvaa taideteoksista ja ideavihko opettajalle. Oppilaat tekivät niiden avulla esimerkiksi omia versioitaan teoksista.

 

Mun Ateneum. Ateneum.fi


Tähän haluan tarttua

Luovuuden ylläpitäminen on tärkeää niin opettajille kuin oppilaille. Minulla on ollut pitkään mielen päällä, että haluaisin opiskella lisää keksimistä ja säveltämistä. Huomasin verkosta sävellyspedagogiikan aineistopankin, johon haluan tutustua tarkemmin. Toivon siitä työkalua säveltämiseen ja sävellyksen opetukseen. Haluan tukea lapsia siinä, että heillä säilyisi yhteys mielikuvituksen maailmaan.

 

Sävellyspedagogiikan aineistopankki Opus1.fi


Tästä innostun

Lastenmusiikki ry:n tapahtuma Jellonagaala on ensi syksynä Jyväskylässä. Yleensä Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. järjestettävässä tapahtumassa palkitaan vuoden parhaat lastenmusiikin tekijät. Jyväskylän valinnasta seuraa, että se on myös ensi vuoden lastenmusiikin pääkaupunki. Jellonagaalan päivänä on perinteisesti järjestetty lastenmusiikin juhlakonsertti ja seminaari. Jyväskylässä on maineikkaita lastenmusiikin tekijöitä, kuten Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis.

 

Jellonagaala marraskuussa 2023. Lastenmusiikki.fi

 


 

Vinkit antoi Kypärämäen koulun musiikkiluokan opettaja Anne Federley Jyväskylästä. Häntä inspiroi lastenteatteri, varsinkin oma kolmen naisen Teatteri Pikkirii, jossa saa tehdä esityksiä ja säveltää lastenlauluja eri-ikäisille.