Ope suosittelee: Hassuttelua ja vakavaa tarinaa lapsista

Tästä opin
Opsiin liittyvän ammattikirjallisuuden jälkeen olen lukenut paljon kaunokirjallisuutta. Kesällä keskityin suomalaisiin naiskirjailijoihin. Nyt paneudun lastenkirjoihin. Uusin Ella-kirja on ajankohtainen. Alakoululaiset oppivat, mikä on hiilijalanjälki ja keksivät yhdessä lapsille sopivia ratkaisuja maapallon pelastamiseksi. Kirjassa on faktaa ja varsinkin hassuttelua. Luemme sen kollegani kanssa ääneen tokaluokkalaisille. Mietimme vielä, kuinka sovellamme sitä kierrätysteemassamme.
Timo Parvela: Ella ja kaverit hiilijalanjäljillä. Kuvittanut Mervi Lindman. Tammi 2019.

 

Tähän haluan tarttua
Pidän Elina Hirvosen teoksista ja odotan hänen uutta romaaniaan. Se perustuu kansanedustaja Hussein al-Taeen lapsuudenperheen kertomuksiin elämästä Irakissa Saddam Husseinin diktatuurissa. Hirvonen on haastatteluissa korostanut, että kirjan henkilöt ovat fiktiivisiä. Tarina irakilaispojan elämästä sodan jaloissa, pakolaisvuosista ja tulosta Suomeen on minusta tärkeä monikulttuurisuuden näkökulmasta ja koska koulussamme on irakilaistaustaisia lapsia.
Elina Hirvonen: Punainen myrsky. WSOY 2019.

 

Tästä innostun
Innostun lastenkulttuurista ja varsinkin -teatterista. Lokakuussa menen lapseni kanssa katsomaan turkulaisteatterin näytelmää Tatu ja Patu syömään! Se perustuu Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjaan. Näimme jo aiemmin saman teatterin Tatu ja Patu -esityksiä. Odotan näyttelijöiden Kalle Tulanderin ja Jaakko Loukkolan järjestävän taas hulvatonta menoa lapsille ja aikuisille.
Tatu ja Patu syömään! Turun Linnateatteri. Esitykset Turussa syksyllä ja kiertueella ympäri Suomea kevääseen 2020 saakka.

 

Vinkit antoi Hämeenlinnan Nummen yhtenäiskoulun kakkosluokan opettaja Piritta Siekkinen. Häntä inspiroivat suomipop- ja suomirock-konsertit. Tänä syksynä hän kuulee Vesalaa ja Kolmatta Naista Hämeenlinnan Verkatehtaalla.