Kiitos kiertämään: Liisa kuuntelee ja kohtaa

”Lapset pitävät Liisasta, ja hän saa luotua kontaktin kaikenlaisiin lapsiin. Työyhteisössä Liisa keksii monenlaista kivaa tekemistä ja osaa myös tsempata ja kiittää.”

Yllä olevilla sanoilla varhaiskasvatuksen opettaja ja OAJ:n hallituksen jäsen Tanja Rantala välittää kiitoksensa entiselle työparilleen, varhaiskasvatuksen opettaja Liisa Heiskarille Teerikallion päiväkotiin Rovaniemelle.

 

Liisa Heiskari kertoo, millaisia työpäivät ovat.

Parasta tässä työssä on merkityksellisyys, lasten aitous ja oppimisen ilo. Tänään yksi poika sai itse lenkkareiden tarrat kiinni ja tuuletimme onnistumiselle yhdessä.

Luontoprojektissaan viisivuotiaat valitsivat yhdessä neuvottelemalla syksyn tutkimuskohteen. Se on käpy. Lapset suunnittelevat itse, miten projekti etenee.

Lapsilta saatu kiitos on parasta. Kerran viidesluokkalaiset tytöt toivat minulle gerberan, “koska sinäkin ilahdutit aina meitä”. He muistivat, että gerbera on lempikukkani.

Riittämättömyyden tunne on tuttua tässä työssä. Toisaalta olen oppinut, että vaikka ihania projekteja pukkaa, kaikkeen ei tarvitse lähteä mukaan. Tärkeintä on osata priorisoida omalle lapsiryhmälle sopivimmat jutut.

Työkavereiden kanssa huumori on tärkeää ja joskus se on aika mustaa.

Paras arvostusteko meille varhaiskasvatuksen opettajille olisi palkan nostaminen työn vaativuutta vastaavaksi. Palkan ei tarvitse olla pieni, vaikka tekee pienten kanssa töitä.

 

Tehdään tulevaisuuksia

  • OAJ nostaa kampanjallaan esiin opettajuuden merkitystä ja arvostusta.
  • Pyysimme yhdeksää OAJ:n hallituksen jäsentä valitsemaan omalta alueeltaan ja omasta opettajaryhmästään opettajan, jolle he haluavat lähettää kiitoksensa.