Kiitos kiertämään: Järjestötyötä kollegoiden hyväksi

”Anu Turunen-Paloniemi on aktiivinen yhdistystoimija sekä työyhteisön hengen rakentaja.”

Näin OAJ:n hallituksen jäsen, Jyväskylän kaupungin pääluottamusmies Petri Kääriäinen kehuu Korpilahden yhtenäiskoulun englannin ja ruotsin opettajaa Anu Turunen-Paloniemeä.

 

Anu Turunen-Paloniemi hoiti juuri OAJ:n valtuustovaalien vaalisihteerin tehtävät.

Vaalisihteerinä olin apuna yhdistyksille. Sähköinen äänestysjärjestelmä oli kaikille uusi, eikä se toiminut täysin ongelmitta. Saimme kuitenkin kaikki ongelmat ratkaistua.

Jyväskyläläinen ammattiyhdistystoiminta on aktiivista ja ketterää. Pystymme reagoimaan asioihin nopeasti ja teemme paljon töitä opettajien edunvalvonnan eteen. Viime syksynä esimerkiksi tapasimme valtuustoryhmiä.

Yhteysopettajana olen linkki koulujen ja OAJ:n välillä. 2021 aloitin yhdistyksemme sihteerinä ja tämän vuoden alusta Jukon luottamusmiehenä.

Olen myös koulumme työsuojeluyhdyshenkilö. Toivon työkavereiden kokevan, että minulle on helppo tulla puhumaan. Epäkohtiin ei voi puuttua, jos niistä ei tiedä.

Korona osoitti, että työyhteisö ja sen tarjoama tuki ovat tärkeitä. Työkavereiden kanssa kannattaa puhua muustakin kuin töistä, ja työyhteisön tapahtumat ovat merkityksellisiä.

Opettajan työ seuraa kotiin, joten taito irrottautua on tarpeen.

 

Tehdään tulevaisuuksia

  • OAJ nostaa kampanjallaan esiin opettajuuden merkitystä ja arvostusta.
  • Pyysimme muutamia OAJ:n hallituksen jäseniä ja muita järjestöaktiiveja valitsemaan omalta alueeltaan ja omasta opettajaryhmästään kollegan, jolle he haluavat lähettää kiitoksensa. Juttusarja päättyy tähän.

tehdääntulevaisuuksia.fi