Katja Grekula keskustelukumppaneistaan: ”Olette parasta työnohjausta ikinä”

Erityisluokanopettaja Katja Grekula on nauttinut suuresti keskusteluistaan Omnian ruotsinopettajan Saija Tamminen-Parreen ja Kilterin koulun erityisluokanopettajan Merja Novion kanssa.

Parhaimmat kollegat kotimaassa!

 

Kiitän teitä keskusteluistamme, jotka alkoivat Suomessa pari vuotta sitten. Ne jatkuvat Messengerissä nyt kun opetan historiaa ja yhteiskuntaoppia Ho Chi Minhin suomalaisvietnamilaisessa kansainvälisessä koulussa.

Olemme jutelleet työmme kipukohdista, ja keskustelumme ovat laajentuneet pohtimaan koulutuksen mahdollisuuksia ja rajoja.

Täällä minulla on motivoituneita ja hyväkäytöksisiä oppilaita. Haluaisin, että he saisivat opiskelusta myös iloa, eivätkä vain suorittaisi.

 

Keskusteluissamme tärkeintä on ollut luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri, josta ei ole puuttunut epäkorrektia huumorintajua eikä polveilevia ajatuskulkuja. Myös hyvää ruokaa ja juomaa on riittänyt.

Itse haluaisin oppia entistä paremmin vain kulkemaan rinnalla ja kuuntelemaan keskustelukumppanin pohdintoja sen sijaan, että ryhtyisin heti tuputtamaan ratkaisuvaihtoehtoja.

Juttuhetkissämme käymme läpi sitä, mitä kukin on kokenut. Minulle ei tällä hetkellä tapahdu paljon, sillä kuuden jälkeen illalla kaupungilla ei saa liikkua kuin välttämättömillä asioilla, ja poliisi valvoo lockdownin toteutumista.

 

Tehdään tulevaisuuksia

  • OAJ nostaa kampanjalla esiin opettajuuden merkitystä ja arvostusta. Tässä juttusarjassa kiitoksen vastaanottanut opettaja lähetti oman kehuviestinsä valitsemalleen kollegalle.
  • Juttusarja jatkuu uudistuneena Opettajan numerossa 17/2021.