Erasmus-haku hallussa

Annukka Kosonen ja Elina Suomela rohkaisevat opettajia hakemaan EU:n yhteistyöhankkeisiin.

Mitä kannattaa korostaa, kun hakee hankerahaa EU:lta? Erityisesti sitä, miten hankkeen satoa jaetaan omassa koulussa ja sen ulkopuolella.

– Vaikuttavuutta on sekin, miten opittu jää elämään. Lukiomme terveellistä elämää edistävässä hankkeessa käymme kertomassa alakoululaisille, mitä olemme oppineet, ja kokkaamme terveellistä ruokaa yhdessä. Tekstejä hankkeista taas jää koulumme blogiin, Elina Suomela sanoo.

Helsingin Alppilan lukion ruotsin, saksan ja englannin opettaja Elina ja espanjan lehtori Annukka Kosonen täyttivät Erasmus+-ohjelman hakulomakkeita viimeksi kyseistä Inspired by Health -hanketta varten.

Hakurumba oli rankka, kun Espanjan, Itävallan ja Ruotsin kumppanilukioilta piti pyytää selvityksiä, ja hakulomakkeet olivat kaukana yksiselitteisestä. Kaksikko arvioi, että hommaan kului hyvinkin sata työtuntia.

Lisää hakuoppia Elina ja Annukka hakivat alkuvuodesta EU-hankkeiden hallintaan perehdyttävältä kurssilta Kyprokselta. Anti oli valtaisa.

– Ensi kerralla olemme viisaampia. Tiedämme, että ihan aluksi on istuttava alas osallistujakoulujen edustajien kesken ja keskusteltava yksityiskohtaisesti siitä, mitä toivomuksia milläkin koululla on, Annukka sanoo.

Annukan ja Elinan sekä maantieteen ja biologian lehtorin Tarja Tolvasen luotsaamassa hankeessa kumppanilukioiden opettajat ja opiskelijat tutustuvat porukalla terveellisiin elämäntapoihin. Tapaamisissaan eri maissa kumppanukset paneutuvat esimerkiksi toistensa ruokapäiväkirjoihin.

 

Hae ja kansainvälisty

  • Erasmus+ on Euroopan unionin kansainvälinen vaihto- ja yhteistyöohjelma.

  • Yleissivistävät oppilaitokset voivat hakea Erasmus+-ohjelman yhteistyöhankkeisiin. KA2-hankkeissa kumppaneita on eri EU-maista.

  • Sähköiset hakemukset liitteineen lähetetään Opetushallituksen Erasmus+-toimistoon, josta saa opastusta hakemuksen laatimiseen.

  • Seuraavien hankkeiden hakuaika päättyy 21. maaliskuuta 2018.