Terveisiä arjesta: Viiden tähden tulevaisuus

Kirjoittajaryhmä nimerkillä OPH julkaisi vain neljän vuoden tauon jälkeen uuden teoksen. Lopsin perusteet 2019 kuuluu opetussuunnitelmien genreen, johon harva kirjailija rohkenee tarttua.

Teos ei ole suora jatko-osa Lopsin perusteet 2015:lle vaan itsenäinen tarina Suomen lähitulevaisuuden Lukiosta.

Kerronta kulkee kuitenkin yhtä ennalta-arvattavasti kuin sarjan edellisessä osassa: perusteita, arviointia ja ainekohtaisia suunnitelmia. Huomiota herättää sarjan faneille tutuksi tulleen Kurssin mystinen katoaminen. Uusina hahmoina areenalle astuvat Opintopiste ja Moduuli jakamaan Kurssin suuret saappaat.

 

Lopsin perusteet 2019 herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia: Kiriikö Lukio lopulta kiinni Nyky-yhteiskunnan Lops-sarjan tässäkin osassa? Entä miten käy Lukiolaisen? Kannattiko OPH:n julkaista uutta osaa näin pian?

Juonen harvoihin huippuratkaisuihin kuuluu Ylioppilastutkinnon selvä sivuroolitus. Se muistuttaa lukijalle, että tosielämässäkin Ylioppilastutkinnon kuuluu olla Lukion spin-off-puuhaa eikä toisinpäin.

Yhdessä maksuttoman toisen asteen ja pidennetyn opetusvelvollisuuden kanssa tarinan voi nähdä kuvauksena dystopiasta tai suunnistuskarttana eldoradoon.

Milloin OPH viimein myy tarinansa elokuvaoikeudet?

Fanit odottavat kärsimättöminä, milloin OPH viimein myy tarinansa elokuvaoikeudet Antti J. Jokiselle.

Sitä odotellessa bestsellerin printtiversio kuulukoon joka lukiokirjastoon kunniapaikalle Iijoki-sarjan ja Tuntemattoman sotilaan väliin. Ja vaikka olen vakituisessa työsuhteessa, annan julkaisulle varmuuden vuoksi täydet viisi tähteä.

 

Micaela Morero etäopettaa Raaseporissa ja ikävöi normaalia harmaata arkeaan.

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Amerikan malliin

22.09.2022
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Missä he ovat nyt

05.05.2022
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Terkut sylttytehtaalta

27.01.2022
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Armollisuuden ansa

21.10.2021