Terveisiä arjesta: Työryhmä korjasi varhaiskasvatuksen

AB Kunta OY on päättänyt reagoida varhaiskasvatuksen opettajien huoleen työoloista ja perustanut työryhmän parantamaan tilannetta.

Opettajapulan vuoksi työryhmään ei riittänyt mukaan varhaiskasvatuksen opettajia. Niinpä työryhmä päätti ensitöikseen perustaa toisen työryhmän selvittämään, mitä opettajan työ oikeastaan pitää sisällään.

Vuoden kuluttua työryhmä laati raportin, jossa todettiin: “Eihän tämä varhaiskasvatustyö yhtään hassumpaa ole. Mukavahan tässä on kokoustella.”

 

Koska työryhmät arvioivat varhaiskasvatusasioista kokoustamisen varsin mukavaksi puuhaksi, päätettiin perustaa uusi työryhmä arvioimaan, onko koko ongelmaa edes olemassa.

Erityisesti kokoustarjoilut saivat kiitosta.

Myös kolmas työryhmä piti kokoustamisesta. Erityisesti kokoustarjoilut saivat paljon kiitosta.

Työryhmä päätyi kuitenkin suosittelemaan: ”Ehkä joku vois tehdä jotain, kun saatiin tätä rahaakin.”

Työryhmät päättivät yksimielisesti, että se joku voisi olla joku muu. Perustettiin neljäs työryhmä pohtimaan, kuka se joku muu voisi olla. Työryhmä päätteli, että ongelma ei ole nykyisissä työoloissa. Riittävän moni ei vain suostu työskentelemään nykyisissä työoloissa. Siispä lisää aloituspaikkoja yliopistoon!

 

Vaikka työryhmät olivat tässä vaiheessa käytännössä jo korjanneet koko alan ja työryhmien saama lisäbudjetti oli käytetty lähes kokonaan kokoustamiseen, päättivät he tehdä varhaiskasvatuksen opettajien työhön 40 prosentin korotuksen kutsumukseen.

Suhteutettuna opettajavajeeseen tässä oli jopa muutama prosentti ylimääräistä.

“Ei kai tässä nyt kukaan prosentteja ala laskemaan”, työryhmät kommentoivat anteliaisuuttaan loppuraportissa. “Paitsi verottaja. Tää on työsuhde-etu nii tosta kutsumuksesta pitää sit maksaa verot.”

Työryhmä päätti raportin.

 

Aleksi Vehmassalo on varhaiskasvatuksen opettaja, joka toivoo joskus pääsevänsä mukaan työryhmään.