Terveisiä arjesta: Sorvaamme viestikapulaa

Saimme kutsun juoksutapahtumaan. Tarkoitus on juosta viestijuoksu. Keskiössä hauskanpito ja joukkuehengen kohotus, tyky-päivän merkeissä. Hauskin asu ja viestikapula palkitaan.

Yhdenvertaisuus on huomioitu, sarjajakoa ei ole, valmistautuminen on tärkeää. Lasketaan harjoituskertoja, kilometrejä, minuutteja per juostu kilometri, vertaillaan kierrosaikoja. Vauhtikestävyyttäkin seurataan.

Tavoitteena energiatehokas juoksu. Me valmistaudumme ”sorvaamalla viestikapulaa”: Hästäg vaasankaupunginopistot viestii tapahtumassa kapulalla, joukkueasulla, läsnäololla, tarinalla, viestintäilmeellä ja sosiaalisessa mediassa. Kokoonpanolla on merkitystä, onnistuneet valinnat ratkaisevat lopputuloksen.

”Jokainen meistä on toimittaja”, viestitti Kansalaisopistojen liiton Tammiseminaarissa työelämäprofessori Pekka Sauri.

Viestimme pukeutumalla hauskasti ja lataamalla akut tuulisähköllä.

Viestiminen on tehty ajassamme helpoksi, välitämme hetkessä tekstin ja kuvin kokemuksiamme toiselle puolelle maapalloa. Yhtä kaikki – viestintä on välineurheilua!

Voimme markkinointiviestinnässäkin onnistua tai epäonnistua. Tarvitsemme kaupungin yhteisen viestintäilmeen, piktogrammit, slouganit, sisältötekstit, valokuvat, värit. Tapahtumassa viestimme kapulalla, läsnäolollamme, pukeutumalla hauskasti, tartuttamalla liikunnan riemua kilpakumppaneihimme ja lataamalla puhelimiemme akut tuulisähköllä. Kestävän kehityksen mukaisesti!

Työyhteisökyselyssämme viestintä sai heikoimman arvosanan. Jos muuten olimme mallioppilaita, niin tästä saimme hyvän.

Ei mikään yllätys, sillä se, kuinka perehdytämme työyhteisömme uusia tulokkaita ja viestimme vanhimmille asiakkaillemme, on ensiarvoisen tärkeää. Moni pienehkö kivi kengässä -tilanne vältetään.

Maksamme pienestä markkinointibudjetista itsemme kipeiksi mainoksin, ohjelmalehtisin, julistein ja sometta- malla. Saavutammeko kuitenkaan toivottua lopputulosta? Onko meillä sittenkin huollossa vikaa, ”välineet eivät toimineet”?

Toivottavasti jalka nousee, kapula vaihtaa viestinviejää ja joukkuehenki on korkealla! #Vaasankaupunginopistot.

 

Marko Rautakoski on vaasalainen opiston apulaisrehtori ja teknisten aineiden suunnittelijaopettaja, joka latautuu positiivisella energialla liikunnan avulla ja tekee näin itsestään arjen kestävän.

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Sijaisena

04.06.2020
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Hyvässä terässä

27.02.2020
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Tervehdys!

21.11.2019
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Elokuinen painajainen

16.08.2019