Terveisiä arjesta: Luokanopettajan työpäivä

7.45 Opettajainhuoneessa kahvia ja Wilma-viestien lukemista. Sofian äiti ilmoittaa, että monot ovat jääneet pieniksi. Emilin äiti pyytää muistuttamaan poikaansa hammaslääkäristä kello 12.20. Kännykkään muistutus.

8.15 Kaksi tuntia hiihtoa tokaluokkalaisten kanssa. Olivian monot ja siteet ovat eri paria. Olivia alkaa itkeä. Sofia ehdottaa, voisivatko hän ja Olivia rakentaa lumiukon. Itku loppuu. Sukset luistavat. Lumiukko hymyilee ladun varressa.

9.45 Välituntivalvonta. Valtteri kertoo, että Joona katsoo häntä pahasti. Joona sanoo, että Valtteri itse tuijottaa. Poikien ratkaisuehdotus on, että he viettävät loppuvälitunnin silmät kiinni.

10.00 Luokassa eteläkorealaisia vieraita tutustumassa suomalaiseen kouluun. Ohjelmassa matematiikan pistetyöskentelyä. Ohjeiden annon jälkeen muut oppilaat lähtevät pisteille, mutta Pihla jää itkemään. Selviää, että Pihla on tuonut kouluun hamsterin, joka on nyt karannut. Soitto tytön kotiin. Äiti tulee etsimään. Hamsteri löytyy repun sivutaskusta. Pihla tulee halaamaan, vieraat taputtavat.

Eetu on laittanut maksamakkaraviipaleen puuroonsa.

11.15 Ruokailu ja tauko opettajainhuoneessa. Eetu on laittanut maksamakkaraviipaleen puuroonsa. Hän kehottaa opettajaakin testaamaan. Kertun äiti soittaa ja ihmettelee, miten on mahdollista, että luokassa on ollut lemmikkieläin, vaikka asiasta ei ole tullut Wilman kautta ennakkotietoa.

12.00 Kirjastoauto ja lukemista. Kymmenen minuuttia kirjastoautokäynnin jälkeen Aleksi pyytää lupaa kirjan vaihtamiseen, koska edellinen on jo luettu. Hänen lainaamansa kirjan nimi on Kuinka selvitä keski-iästä. Puhelin muistuttaa jostain, mutta mistä. Emilin äiti tulee luokkaan ja kertoo, että hammaslääkäriin on jo kiire.

13.00 Opettajainkokous. Rehtori pyytää jokaista tiivistämään tussitaululle päivänsä yhdellä sanalla. Tänään oli normipäivä.

 

Seppo ”Mooses” Mentula on tuusulalainen rehtori ja kirjailija, joka sekä johtaa koulua että kirjoittaa kahvin voimalla.

moosesmentula.fi