Murphyn lakikokoelman Launegayerin huomio toteaa, että tyhmien kysymysten esittäminen on helpompaa kuin tyhmien virheiden korjaaminen.
Onneksi apu ja neuvonta ovat OAJ:n ykkösetuja, ja minä valmis toimimaan bulvaanina kainommille jäsenille.
Hyvä OAJ, kun työhyvinvoinnissa puhutaan armollisuudesta itseä kohtaan, mitä se tarkoittaa käytännössä: Wilma-viesteihin vastaamatta jättämistä, kahvihuoneen tiskivuorosta luistamista vai kopiokoneen paperijumin jättämistä silleen?
Onko ok, jos syysloman alkaessa tyhjentää työyhteisön jääkaapin sisällön roskikseen ilmoittamatta kenellekään vai pitääkö biojätteet ja muovi lajitella erikseen?
Mitä voimasanoja saa OAJ:n suositusten nojalla lausua?
Nyt kollegani utelee: miksi kanslisti kiroilee kopiokoneen äärellä, jonne hän vasta ehti?
Mitä voimasanoja saa OAJ:n suositusten ja perustuslain 12. pykälän nojalla lausua, kun puheenjohtajan kampaajakäynnin vuoksi kokous alkaa myöhässä?
Entä onko lupa tönäistä kumoon työtoveri, joka nojailee perustuslain pykälään 12 toivottaessaan ihkuja jaxuhaleja?
Koska #opelukee, tilasin OAJ:n jäsenetuna Pamela Druckermanin wannabe-ranskattarille kirjoittaman self help -oppaan. Ihan esimiehen puolesta kyselen, hyväksytäänhän Mademoisellesta madameksi -kirjan kesäopiskelu vesokoulutukseksi.
Elokuun alussa liimasin kissakuvia jaffankeltaisen päiväkirjakalenterin opettavaisimpien aforismien päälle ja vetelin washiteippiä pitkin lomaviikkosivuja.
Omasta puolestani kyselen, milloin OAJ julkaisee oman päiväkirjakalenterinsa tästä maailmasta. Sellaisen mustakantisen, jonka sivujen nurkkiin on keräilty pykäliä Murphyn lakikokoelmasta.
Vai pitääkö minun askarrella sekin itse?
Micaela Morero on nelikymppinen biologianopettaja, joka kyselee liikaa.