Terveisiä arjesta: Hyvässä terässä

Innokas puutyökurssilaiseni lähestyi minua hieman arkaillen. ”Vannesahasta meni terä. Minä kyllä voin korvata sen, koska se oli minun huolimattomuuttani, peruutin liian nopeasti ja se lähti pois paikoiltaan.”

Olin huoltanut koneet kuntoon ja vaihtanut vannesahan terän juuri ennen puutyötuntien alkua. Teriä olin saanut tilata hankintakiellosta johtuen vain muutamia.

Sisimmässäni kipuilin, että kuinkas tässä nyt näin kävi. Olin tehnyt mielestäni huolellista työtä, pitkittänyt hankintaa loppuun asti ja tehnyt hankintasopimuksen mukaisen hankinnan sopimustoimittajalta.

Vaihdoin terän mukisematta ja vaatimatta tietenkään kurssilaiselta sen enempää.

”Vaihdettu terä ei sahaa suoraan!”, kurssilainen kohta kommentoi.

Huonoilla välineillä voi jopa alisuoriutua.

Puutyösaliin asteli kohtelias vieras mies ja kehuskeli minulle, että hänellä on erinomaisia vannesahan teriä metallille ja puulle. Montako kappaletta tilaat? ”Meillä on nämä sopimustoimittajat, mutta jos ne niin erinomaisia ovat, jätä maksutta yksi kokeiltavaksi.”

Kauppias oli niin varma laadusta, että toimitti minulle terän veloituksetta.

Terät ovat erinomaisia, joten olen tilannut samalta firmalta lukuisia teriä, ja koskaan ne eivät ole pettäneet.

 

Tarkoituksenmukaisuus, laatu, turvallisuus ja käyttäjän tyytyväisyys ovat keskiössä, suunniteltaessa taito- ja taideaineiden hankintoja. Taitava, yritteliäs, innostunut ja lahjakas oppija voi jopa alisuoriutua huonoilla välineillä.

Turvallisuutta ovat harkitusti hankitut ja hyvin huolletut koneet ja laitteet!

 

Marko Rautakoski on vaasalainen opiston apulaisrehtori ja teknisten aineiden suunnittelijaopettaja, joka latautuu liikunnan avulla ja tekee näin itsestään arjen kestävän.

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Sijaisena

04.06.2020
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Tervehdys!

21.11.2019
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Elokuinen painajainen

16.08.2019
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Sorvaamme viestikapulaa

22.03.2019