Aleksi Vehmassalo: Ai on pulaa varhaiskasvatuksen opettajista?

Mun kaveri Timppa on tosi näppärä kaikessa mitä se tekee. Olisi varmasti tosi hyvä siellä päikyssäkin. Timppa meinaan pitää tosi paljon mukuloista. Tai se siis kasvattelee perunoita. Mutta ne on varhaisperunoita, eli varhaiskasvatus on ihan tuttua puuhaa.

Ai joku koulutus pitäis olla? Onhan Timppa kouluja käynyt. Tai siis autokoulun. Itse asiassa se oli niin hyvä, että sitä pyydettiin käymään viidesti inssissäkin näyttämässä, miten sitä autoa ajetaan.

Vaikka eihän autoa kortilla ajeta. Tai ei Timppa ainakaan, kun sillä on vasta ensi viikolla kuudes inssi.

Tai se siis kasvattelee varhaisperunoita.

 

Timppa on sanonut, ettei kortitta ajaminen oikeesti edes olisi mikään ongelma, jos laissa ei vaadittaisi ajokorttia. Voisi olla hyvä idea teille varhaiskasvatukseenkin.

Timppa on sitä mieltä, ettei millään alalla olisi ikinä pulaa työntekijöistä, jos ei vaadittaisi kaiken maailman tutkintoja. Timppa on kyllä tosi viisas, kun se osaa ratkaista työvoimapulankin. Timpan mielestä se oliskin hyvä aivokirurgi, kun se ajattelee niin paljon.

 

Ai miks Timppa haluaa vaihtaa työpaikkaa?

Se sai kenkää sieltä perunatilalta säästösyistä. Nyt kuulemma säästyy rahaa, kun sen kasvattamat perunat aina kuoli. Mutta ei siitä kannata tehdä mitään johtopäätöksiä Timpan kasvatustaidoista. Kyllä Timppa hiffaa, ettei ne lapset saa ihan niin paljoa kuolla.

Timppa pitää huolta lapsista ja ajaa aina päiväkotien ohi vähän ylinopeutta, ettei muksut ehdi vahingossakaan jäämään auton alle. Sitäkään ei muuten autokoulussa opeteta.

Eiköhän siis laiteta Timpan nimi työsoppariin. Ei toi varhaiskasvatus mitään rakettitiedettä kuitenkaan ole. Ei me Timpan kanssa koskaan käyty itekkään päiväkodissa ja kato, miten fiksuja meistäkin tuli.

Ps. Ettehän te muuten tarkista rikosrekisteriä?

 

Aleksi Vehmassalo on varhaiskasvatuksen opettaja, jonka mielestä varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuusehdoista on syytä pitää kiinni.

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Otto Kallioranta: Tekis mieli muttei kehtaa

25.05.2023
Kolumnit ja Pakinat

Heli Kamaja: Uuden normaalin kohtaamisia

11.05.2023
Kolumnit ja Pakinat

Micaela Morero: Vuodet opettavat

13.04.2023