Täydennystehtävä: Ytyä yrittäjyyteen

Akavalainen yhteistyöjärjestö Entre järjestää yrittäjähenkisiä koulutusiltoja. Myös opettajat voivat saada niistä eväitä yrittäjyyteen, sanoo Entren puheenjohtaja Salla Luomanmäki.

Entren koulutusiltojen idea… on antaa valmennusta yrittäjyyteen. Miten esimerkiksi lähdetään ideasta suunnitteluun? Miten oma yritys perustetaan? Riittääkö oma motivaatio? Myös arvomaailmaa tarkastellaan. Mille arvoille oma yritystoiminta rakennetaan?

 

Opettaja voi hyötyä koulutuksesta… monella tavalla. Opettajia on niin erilaisia. Joku voi miettiä, että omalla toiminimellä opettaa vaikka kieliä tai viestintää. Monet tekevät opettajan työn ohessa oppimateriaaleja. Toinen ääripää on, että vaikka lastentarhanopettaja perustaa yksityisen päiväkotibisneksen.

 

Koulutus sopii… kokeneille yrittäjille, yritystoimintaa aloitteleville ja yritystoimintaa vasta miettiville. Näkisin hyvänä, että koulutukseen osallistuisi eritaustaisia ihmisiä. Vasta yritystoimintaa aloitteleva voi tehdä hyviä kysymyksiä ja antaa kokeneillekin yrittäjille eväitä. Illassa jätetään aikaa verkostoitumiselle.

 

Kouluttaja Marika Roth… on luvannut konkreettisia ja käytännönläheisiä harjoituksia. Hän on itsekin yrittäjä ja kertoo siksi uskottavasti, mitä yrittäjyyspolku hänelle on tarkoittanut. Roth on taloushallinnon tradenomi ja tehnyt kirjan Menestyjän bisnespakki – Naisyrittäjän työkirja.

 

Yrittäjyyteen tarvitsee… ennen kaikkea hyvän liikeidean, motivaatiota, osaamista ja aikaa. Jos kokeilee yrittämistä ja oman ammattitaidon tuotteistamista vaikka sivutoimisesti, se voi olla askel siihen, että tekee sitä isommin jatkossa.

Koulutuksia jäljellä

  • Entre on 21 akavalaisen liiton yhteistyöjärjestö, joka ajaa yrittäjien, itsensätyöllistäjien ja monityösuhteisten etuja. Myös OAJ on Entressä mukana.

  • Entre järjestää koulutusiltoja jäsenliittojensa jäsenille. Tänä keväänä koulutuksia on vielä 25.4.2018 Oulussa ja 17.5.2018 Jyväskylässä.