Pistarit: Rusinat digipullasta

Opettajien Freeed.com-palvelun perustanut Heikki Rusama ei korvaisi opettajaa robotilla.

Olet koulutukseltasi luokanopettaja. Sinusta tuli opetusteknologian kehittäjä, koska koneet oikuttelevat vähemmän kuin oppilaat.

Hehheh. Minusta tuli opetusteknologian kehittäjä, koska uskon sen mahdollisuuksiin. En kokenut opettajana, että oppilaat olisivat erityisesti oikutelleet. Tunteet kuuluvat yhdessä tekemiseen.

 

Robotti olisi tehokkaampi opettaja kuin ihminen.

Opetuksessa tehokkuus ei saa koskaan olla ainoa määre. Ammattitaitoinen opettaja pystyy tarjoamaan sellaista inhimillistä vuorovaikutusta, jota robotti ei voi korvata.

 

Opettaminen oli yksinkertaisempaa aikana, jolloin opetusteknologia tarkoitti rullattavaa vhs-tv-tornia.

Vhs-opettaja ei joutunut käsittelemään nettiyhteyksiin ja salasanoihin liittyviä ongelmia, mutta toisaalta hänellä ei ollut käytössään kaikkia teknologian tuomia mahdollisuuksiakaan. Uskon opettajien olevan nyt taitavampia ammatissaan, koska digitalisaatio on haastanut luokan edessä luennoinnin.

 

Moni opettaja potee digiähkyä. Sinulla on siihen lääke.

Muutokseen kuuluu keskeneräisyyden sietäminen. Sitä saa sietää myös itsessään, eli kaikkea ei tarvitse oppia heti eikä kaikkeen vouhotukseen tarvitse mennä mukaan. Kannattaa myös hyödyntää omassa työyhteisössään olevaa osaamista.

 

Tulevaisuudessa opettaja voi paremmin keskittyä opettamiseen, koska tekoäly hoitaa aikaavievät paperityöt.

Jos opettajan työssä on jotain, minkä voi automatisoida, niin on hyvä tehdä. Esimerkiksi poissaolijoille voisivat lähteä kotiläksyt automaattisesti

 

Freeed.com