Mitä asioita uusi opekansanedustaja lähtee ajamaan? – ”Koulutus on yksi tärkeimmistä asioista”, sanoo valituksi tullut hammastekniikan lehtori

Taivassalosta Arkadianmäelle ponnistanut Milla Lahdenperä haluaa terästää yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteistyötä.

Vaalien jälkeen maanantaina hammastekniikan lehtori Milla Lahdenperä soitti ensi töikseen Turun ammattikorkeakoulun rehtorille ja koulutusjohtajalle anoakseen työvapaata. Edessä on nelivuotinen työkeikka kansanedustajana.

Kokoomuslainen Lahdenperä nousi politiikkaan vuoden 2021 kuntavaaleissa. Hän on Taivassalon valtuuston puheenjohtaja sekä aluevaltuutettu. Alueen mökkiläiset tuntevat hänet myös Pollin piha -kesäravintolan emäntänä.

 

Vaalien alla kokoomus lupasi, että koulutuksesta ei leikata ja että koulutuksen määrärahat tulevat olemaan erityissuojeluksessa.

Lahdenperä aikoo seistä puolueensa vaalilupauksen takana.

– Koulutus on yksi tärkeimmistä asioista, sillä tulevaisuus on lapsissa ja nuorissa.

Korkeakoulujen välinen yhteistyö on tuoreen kansanedustajan sydäntä lähellä. Hän työskenteli pitkään Turun yliopiston hammaslääkärikoulutuksessa, ja seitsemän viime vuotta hän on toiminut koulutusvastaavana Turun ammattikorkean suun terveyteen keskittyvällä kampuksella.

– Meillä tutkitaan ja kehitetään hammaslääketieteen työmenetelmiä. Esimerkiksi saaristossa asuvien proteettista hammashoitoa nopeuttaa se, että hoitoprosesseja pystytään tekemään digitaalisesti ja konsultointia tehdään etäyhteydellä.

 

Eduskunnassa Lahdenperä haluaa tehdä työtä korkeakoulujen rahoitusmallin uudistamiseksi ja oppisopimuskoulutuksen edistämiseksi. Ammatilliseen koulutukseen pitää saada riittävästi lähiopetusta, että kädentaidot ehditään oppia.

Peruskoulussa uutta kansanedustajaa huolettavat laskevat oppimistulokset ja tasapäistäminen. Hän haluaa opettajille lisää mahdollisuuksia puuttua häiriötilanteisiin sekä jonkinlaisen modernin version tasokursseista, etteivät edistyneet oppilaat joutuisi turhautumaan.

Vaaleissa oli ehdokkaana reilut 200 opettajataustaista vaikuttajaa, joista 22 tuli valituksi.