Näin meillä: Koulu pykäsi leikkimökin

Jos rakennettaisiin leikkimökki? Tämä johtajaopettaja Leila Qvist-Petterssonin idea sai siivet alleen, kun Luhangan koulun opettajat pohtivat, miten toteuttaa lukuvuoden 2019–2020 muotoilu ja kädentaidot -teemaa.

Nyt alakoulun pihassa komeilee kaksikerroksinen mökki, jota voi hyvällä syyllä kutsua yhteisön voimannäytteeksi. Piirustukset laati lasten ja leikkimökkityöryhmän ehdotusten pohjalta kunnan rakennustarkastaja, tarvikkeet maksoi kunta, ja toteutuksesta vastasivat yhdessä koulun henkilökunta, huoltajat ja oppilaat. Projektia veti luokanopettaja Hanne Oravakangas.

– Talkoisiin saimme vanhempia, joista osa on rakennusalalla. Maalaustyöt teimme tänä syksynä oppilaiden kanssa, ja ne sujuivat tosi hyvin, Qvist-Pettersson iloitsee.

Lapset saivat itse ratkaista äänestämällä, minkä värinen leikkimökistä tulee. Tulevina vuosina oppilaiden on määrä päästä kehittelemään uusia sisustusratkaisuja.

– Tämä on jatkuva projekti, joka voidaan aina huomioida puukäsitöissä ja askartelussa.

 

Johtajaopettaja on kiitollinen kaikille, jotka ovat mahdollistaneet projektin toteutumisen. Hän sanoo lasten oppineen yhteistyötaitoja, rakentamisen vaiheita, vastuullisuutta ja demokratian perusteita.

– Kun koko väki on ollut ideoimassa, lopputulokseen on tullut sellaistakin, mitä ei itse ehkä olisi keksinyt.

Noin 20-neliöistä tupaa saavat iltaisin käyttää myös nuoret, joilla on tapana kokoontua koulun piha-alueella. Qvist-Pettersson uskoo kaikkien kohtelevan nätisti rakennusta, jonka pykäämiseen oma perhe on osallistunut.