Ope suosittelee: Jazzia ja opetussivuston antia

Tästä opin
Nettisivustot ovat nykyään opettajalle ammattikirjallisuutta. Pop-jazz-kitaransoiton opettajana minulle on paljon apua maksumuurin takana olevasta nettisivustosta, jonka vuositilaaja olen.
Monipuolisella sivustolla on lukuisien instrumenttien ja tietokonemusiikkiohjelmien opetusvideoita sekä nuotti- ja muita musiikkikirjoja. Opetusvideoita on lisäksi säveltämiseen, äänittämiseen ja miksaukseen, joista olen kiinnostunut. Sivustoa voi kokeilla maksutta seitsemän päivän ajan.
groove3.com

 

Tähän haluan tarttua
En kuuntele paljon uutuusmusiikkia mutta viime vuonna luin tästä uutuudesta. Kitaristi Bruce Formanin uusi levy onkin klassista kitaratrio-jazzia, josta pidän erittäin paljon.
Levyyn liittyy kiinnostava soitintarina. Forman soitti 1970-luvulla mentorinsa, legendaarisen Barney Kesselin kanssa, joka oli soittanut tiettyä Gibson-kitaraansa koko uransa ajan. Kessel kuoli 2004, ja hänen Gibsoninsa päätyi Formanille. Se soi tällä levyllä.
Bruce Forman: Reunion! 2021. Cd ja Spotify.

 

Tästä innostun
Musiikkiala on kärsinyt paljon koronaepidemiasta. Esiintymisiä on ollut vähän. Nyt vielä turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut. Sen ymmärtämisessä minua on auttanut entisen tiedustelueverstin, filosofian tohtori Martti J. Karin luento Jyväskylän yliopistossa.
Verkossa oleva luento vuodelta 2018 on silmiä avaava ja ehkä auttaa näkemään tosiasioita nykyisessä tilanteessa. Luennosta on tullut suoranainen hitti. Tämä sotilas todella osaa asiansa ja on mielestäni poikkeuksellisen hyvä luennoitsija.
Martti J. Karin luento Venäjän strateginen kulttuuri. Youtube.

 

Vinkit antoi Metropolia-ammattikorkeakoulun rytmimusiikin ja kitaransoiton lehtori Jarmo Hynninen Helsingistä. Häntä inspiroi soittaminen yleisölle varsinkin entisten oppilaiden kanssa. Viimeksi soittokaverina oli Kari Antila ja keikka Jazzkukko-festivaaleilla.