Neljä tarinaa: Tästä saan voimaa

Opettajat ammentavat virtaa liikunnasta, luonnosta, innostavista oppiaineista ja hyvistä työkavereista. Poimimme tärppejä keräämistämme hyvinvointivinkeistä. Kaikki vinkit julkaistiin OAJ:n joulukalenterissa Instagramissa ja Facebookissa.

Potkua työmatkasta

Minna Karjalainen, luokanopettaja, Kontion koulu, Kuhmo

Aamun hieno mindfullness-hetkeni on kahden kilometrin työmatka, joka kulkee kauniiden maisemien halki. Kuvaan Lammasjärveä eri vuodenaikoina. Parhaita ovat kirpakat pakkas-aamut. Kuljen työmatkan mieluusi kävellen, potkukelkalla tai pyörällä. Saan virtaa ja innostun myös silloin, kun aamu alkaa liikunnan ja historian tunneilla. Voimia tuo myös luokkaan hankittu kuntopyörä.

Nyyttärit piristävät

Virpi Loikkanen, uskonnon ja filosofian opettaja, Savonlinnan lyseon lukio

Iloitsen kivoista työkavereista ja avoimesta ilmapiiristä työpaikalla. Opettajankokoukset järjestetään iltapäivällä, jolloin olemme väsyneitä. Yksi uusista opettajista heitti idean nyyttäreistä. Hän leipoi leivän, joku toi hedelmiä, ja saimme aikaan mukavan tarjoilun. Olen myös oppikirjantekijä, ja hyvän tiimin kanssa työskentelemisestä saa voimaa. Parhaiten pääsen irrottautumaan töistä matkoilla ja kuoroharrastuksessa.

Ilona sitoutuneet työkaverit

Suvi Lindberg, varhaiskasvatuksen esimies, päiväkoti Polle, Järvenpää

Minua ilahduttaa se, että saan tehdä työtä päiväkotimme oppivassa yhteisössä. Ympärilläni on motivoituneita ja yhteiseen perustehtävään sitoutuneita työtovereita. Uppouduimme viime vuonna pohtimaan varhaiskasvatuksen perusteita. Olemme innostuneita siitä, että lapset ovat mukana suunnittelemassa toimintaa. Mietimme yhdessä, millaisia valintoja lapset voivat tehdä leikeistä, päivärytmistä ja kaveriporukasta.

Selkeyttä juoksemisesta

Juha Makkonen, koulutuspäällikkö, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Helsinki

Haastavat esimiestyöhön liittyvät tilanteet aiheuttavat joskus painetta. Harrastan juoksua neljä, viisi kertaa viikossa ja juoksen vähintään yhden maratonin vuodessa. Juokseminen auttaa unohtamaan ikäviä asioita ja selkeyttää jumiin jääneitä ajatuksia. Kun joku asia ottaa päähän, juttelen hyville kollegoilleni ja puran ajatuksia heidän kanssaan. Kiukun hillintä kuuluu ammattitaitoon.