Päivä oopperassa virkisti – Salo lähetti lukion opettajat tet-harjoitteluun

Musiikinopettaja Marko Heikura piipahti tetissä ja yllättyi, miten paljon Kansallisooppera tekee yhteistyötä koulujen kanssa.

Vauvaoopperasta eläkeläisten päivätansseihin. Salon lukion musiikinopettaja Marko Heikura on innoissaan siitä, kuinka paljon Suomen kansallisoopperassa tapahtuu. Satoihin maksuttomiin yleisötilaisuuksiin osallistuu kymmeniätuhansia ihmisiä joka vuosi.

Työelämään tutustumispäivä antoi Heikuralle ideoita oman koulun musikaalien ja muiden projektien valmisteluun. Tet-päivään oli pakattu paljon tietoa ja keskusteluaikaa oopperan tuottajien, markkinoinnin ja tekniikan ammattilaisten kanssa.

Ihan niin kuin Heikura oli päivältään toivonutkin.

 

Tetissä Heikura näki, miten laajasti ooppera tekee yhteistyötä koulujen kanssa. Hänellä itselläänkin oli jo ennestään suorat kontaktit moniin oopperalaisiin. Nyt yhteyksiä syvennettiin entisestään.

− Jatkossa on helppo ottaa oopperaan yhteyttä, kun mietimme esimerkiksi, miten teemme omia projektejamme myös koulun ulkopuolella.

Yksi projekteista on tammikuussa ensi-iltansa saava musikaali, johon Salon lukion opiskelijat parhaillaan valmistautuvat. Kevääksi Heikura suunnittelee opiskelijoille opintoretkeä, joka suuntautuisi juuri Kansallisoopperaan. Siellä pääsisi näkemään, miten produktiota toteutetaan ammattilaisten käsissä isossa mittakaavassa.

 

Heikuran mielestä oli virkistävää päästä päiväksi erilaiseen, mutta samalla tuttuun ammattiympäristöön. Opiskelijoistakaan ei ollut huolta, koska he olivat samaan aikaan omalla tet-jaksollaan.

 

Opetet alkoi tänä syksynä

  • Opettajien työelämään tutustumisjakso Opetet alkoi Salon lukiossa tänä syksynä. Tavoitteena on päivittää opettajien tietoja työelämästä ja vahvistaa lukion työelämäyhteyksiä.
  • Yhdestä viiteen työpäivään kestävä Opetet on opettajalle palkallinen opinto- ja virkamatka.
  • Opetet on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Tulevaisuuden työelämä -hanketta, jossa Salo on mukana kahdeksan muun lukion kanssa.