Opinto-ohjaus juurtuu Kambodžaan – vapaaehtoisia haetaan taas

Kambodžassa opinto-ohjaus on viime vuosina kehittynyt isoin harppauksin. Tärkeässä roolissa ovat olleet suomalaiset vapaaehtoiset.

Kirkon ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoiset ovat olleet mukana opinto-ohjauksen tuomisessa Kambodžaan vuodesta 2015 asti. Niillä alueilla, joilla ohjaus on aloitettu, koulupudokkuus toisella asteella on saatu selvään laskuun.

 

Nyt on taas mahdollista hakea Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoiseksi. Kambodžan lisäksi haussa on vapaaehtoispaikkoja Palestiinalaisalueille ja Ugandaan.

Lähtijät voivat olla esimerkiksi varhaiskasvatuksen opettajia, luokanopettajia, aineenopettajia, rehtoreita tai opoja.

– Emme katso pelkästään koulutustaustaa vaan yritämme muodostaa hankkeista ja ammattilaisista mahdollisimman yhteensopivia pareja, verkoston koordinaattori Pauliina Kemppainen kertoo.

Vapaaehtoiset tukevat ja kouluttavat opettajia ja koulujen johtoa, eivät siis itse opeta lapsia.

Kemppaisen mukaan vapaaehtoisjakso on opettajalle hieno mahdollisuus kasvaa ammattilaisena ja kartuttaa osaamistaan esimerkiksi kouluttajana ja mentorina.

Vapaaehtoisjaksojen pituus on 3–12 kuukautta. Hakuaika jatkuu 22.3.2020 asti.

OAJ on mukana Opettajat ilman rajoja -verkoston ohjausryhmässä, ja verkostossa toimiminen on osa OAJ:n solidaarisuustyön kokonaisuutta.