Ope suosittelee: Virtuaalivierailuja taidemuseoissa

Tästä opin
Olen käynyt Pariisissa Louvren taidemuseossa monta kertaa ja nyt olen tutustunut sen virtuaaligalleriaan. Kevätlukukauden kriisi on opettanut, miten paljon taidemuseot ovat laittaneet virtuaalimuseoita nettiin ja miten korkeatasoisia virtuaaligalleriat ovat. Olen käyttänyt niiden aineistoja aiemminkin taidehistorian opetuksessa, mutta en näin paljon. Louvren ja usean muun taidemuseon virtuaaligalleriasta löydän oppilaille hyviä taidehistorian tehtäviä. Myös New Yorkin Modernin taiteen museolla Momalla on hyvä virtuaaligalleria.
louvre.fr/en

 

Tähän haluan tarttua
Kävin viime kesänä Lasimuseossa Riihimäellä ja nyt olen aikonut tutustua museon nettimateriaaliin. Mielestäni Suomen merkittävin panos taiteen alalla on design, lasitaide ja arkkitehtuuri. Muotoilu eli design on Suomen taiteen käyntikortti maailmalla. Oppilaat ovat siitä yllättävän kiinnostuneita, ja pidän aihetta paljon esillä opetuksessa. Design on lähempänä heidän maailmaansa kuin he aavistavatkaan. On tärkeää muistuttaa oppilaita siitä, että taide on muutakin kuin piirustuksia, maalauksia ja veistoksia.
suomenlasimuseo.fi

 

Tästä innostun
Pidän monenlaisesta musiikista, ja musiikki on minulle hyvin tärkeää. Valitsemani albumi edustaa ambient-musiikkia, joka on eräänlaista elämän äänitapettia, tunnelman luojaa. Brian Eno on maailman huippuja ambient-musiikin alalla. Tämä albumi sisältää nimensä mukaisesti hänen installaatioihin tekemäänsä musiikkia. Rauhoittava ambient on vastapainoa median myllerrykselle.
Brian Eno: Music for Installations. Cd-albumi. Universal 2018.

 

Vinkit antoi Kokkolan Hakalahden ja Torkinmäen koulun kuvataiteenopettaja Ami Hassinen. Häntä inspiroivat vierailut kiinnostaviin taidegallerioihin rauhalliseen aikaan, yksin tai perheen kanssa.