Ope suosittelee: Keskusteluteemoja ja jännitystä

Tästä opin
Käytän tätä kirjaa joka päivä luokan aamupiirissä. Istumme säkkituoleilla ja tyynyillä kynttilälyhdyn ympärillä, ja luen tai joku oppilaista lukee yhden luvun. Oppilaat kuuntelevat hiirenhiljaa. Jokainen luku virittää hyvään keskusteluun. Aiheet liittyvät lapsen arkeen: hyvät käytöstavat, milloin nukkumaan, sopiva ruutuaika, kiusaamistilanne. Joka lukuun liittyy kysymys siitä, miten asia toteutuu koululaisen omassa elämässä.
Kyllikki Kerola & Anna-Kaisa Sipilä: Koululaisen hyvä päivä. Valteri-koulu 2020.

 

Tähän haluan tarttua
Tämän kirjan tekijöistä kiinnitin huomiota Molli-kirjoistaan tunnettuun Katri Kirkkopeltoon, joka oli syksyllä luokkamme vieraana. Hän on myös uudelleen kirjoittanut ja kuvittanut Topeliuksen Lintu Sininen -sadun, johon kuuluu nyt cd-levy. Uutuuskirja Meidän juttu, ja samaan aikaan ilmestyvä Piki ja pöljä päivä -kuvakirja ovat kustantajan mukaan yhdessä hyvä työkalu ammattikasvattajille ja vanhemmille.
Tiina Haapsalo, Katri Kirkkopelto ym.: Meidän juttu — Lapsen itsesäätelyn vahvistaminen kiusaamisen ehkäisyssä. Lasten keskus. Ilmestyy toukokuussa.

 

Tästä innostun
Kun muutimme Etelä-Suomesta tänne rauhalliseen Pohjois-Karjalan Nurmekseen, aloin lukea jännittäviä rikosromaaneita. Niitä en ollut aiemmin lukenut. Erityisesti pidän yhdysvaltalais-kiinalaisen Tess Gerritsenin kirjoista. Ne on kirjoitettu hyvin taitavasti. Vuorossa on uusin suomennettu Gerritsenin rikosromaani.
Tess Gerritsen: Hahmot yössä. Suom. Ilkka Rekiaro. Otava 2019.

 

Vinkit antoi Nurmeksen Kirkkokadun koulun toisen luokan luokanopettaja Heidi Makkonen. Häntä inspiroi Nurmeksen kulttuurikoti, jonne hän tuo yhdessä sellistimiehensä ja kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa korkeatasoisia konsertteja.