Jäsenelle nyt: Jäsenmaksuja rästissä – tarkasta tietosi

OAJ:n jäsenpalvelu ei ole pitkään aikaan pystynyt lähettämään maksuhuomautuksia puuttuvista jäsenmaksuista. Syynä on kesällä 2021 vaihtunut jäsentietojärjestelmä ja siitä johtuneet tekniset ongelmat.

Jäseniä kannustetaan tarkistamaan jäsenmaksutilanne OAJ:n verkkosivuilta löytyvistä Omista tiedoista ja maksamaan puuttuvat jäsenmaksut jäsenmaksulaskurin avulla.

Jäsenpalvelu on lähestynyt puhelimitse jäseniä, joilta puuttuu jäsenmaksuja pidemmältä ajalta.

– Ketään ei eroteta maksamattomien jäsenmaksujen takia ilman henkilökohtaista yhteydenottoa, jäsenpalvelupäällikkö Katja Tujula sanoo.

 

Jäsen saa aina useamman maksuhuomautuksen ja hänelle annetaan aikaa hoitaa maksuasiat kuntoon. Tarvittaessa hän voi tehdä korottoman maksusuunnitelman.

Omista tiedoista löytyvät kaikki laskut ja tiedot maksetuista jäsenmaksuista. Siellä voi myös laskea puuttuvat jäsenmaksut ja maksaa ne verkkopankkitunnuksilla tai Mobilepaylla.

– Yleisin syy maksuhuomautukselle on, että jäsenen tiedot eivät ole ajan tasalla. Esimerkiksi perhevapaasta, eläköitymisestä, työttömyydestä ja työnantajan vaihtumisesta on muistettava ilmoittaa Omissa tiedoissa, Tujula vinkkaa.

Toiseksi yleisintä on, että jäsenmaksut on maksettu, mutta ne ovat kohdistuneet väärälle kuukaudelle. Jos työnantaja perii jäsenmaksun suoraan palkasta, kannattaa säännöllisesti tarkistaa palkkatositteesta, että jäsenmaksu on peritty.

Tulevaisuudessa tavoitteena on, että heti kun jäseneltä jää syystä tai toisesta jäsenmaksu maksamatta, hän saa tästä tiedon sähköpostiin. Viestissä häntä pyydetään laittamaan jäsentiedot kuntoon.

 

Tiina Tikkanen