Luotettu: Senioriopettajat aktiivisesti yhdessä

Hämeenlinnan seudun senioriopettajat huolehtii monin tavoin jäsentensä hyvinvoinnista puheenjohtaja Arja Keltomäen johdolla.

Senioriopettajayhdistys toimii jäsentensä välisenä yhdyssiteenä, edistää virkistys- ja harrastustoimintaa ja osallistuu yhteisten sosiaalisten ja oikeudellisten etujen ajamiseen.

Hämeenlinnan seudun senioriopettajat HSSO ostaa lippuja Aulangon kylpylään ja myy niitä edullisesti jäsenille. Yhdistys tukee myös Parolan kuntoklubikorttien hankintaa Hattulassa.

– Lisäksi meillä on ilmainen kuntosalivuoro kerran viikossa, ja lokakuussa lähdemme päiväksi Pajulahden urheiluopistoon. Pienellä jäsenmaksulla saa paljon etuja, puheenjohtaja Arja Keltomäki vinkkaa.

Yhdistys suunnittelee toimintakalenterin syksyksi ja kevääksi. Sähköisen tiedottaminen auttaa tarjoamaan jäsenille tilaisuuksia myös nopealla aikataululla.

– Haasteena on saada juuri eläkkeelle jääneitä mukaan, sillä kaikki eivät koe itseään eläkeläisiksi heti työt lopetettuaan.

 

Keltomäki haluaa saada kaikki eläkeläisopettajat senioriyhdistyksiin.

– Lokakuussa järjestetään teatteriretki Tampereelle, marraskuussa käydään tutustumassa remontoituun eduskuntataloon ja Helsingin yliopiston juhlasaliin. Tarjolla on myös viininmaistajaiset. Joulukuussa vietetään perinteistä ohjelmallista pikkujoulua.

Jos valtakunnan tason vaikuttaminen kiinnostaa, Opetusalan seniorijärjestön hallituksessa on mahdollisuus edistää eläkettä saavien asemaa.

OSJ:llä on 72 paikallisyhdistystä. Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö.

Jäsenlehti Senioriopettaja ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Jäsenet saavat OAJ:n taskukalenterin ja voivat hyödyntää monia samoja jäsenalennuksia kuin opettajat. Jäsenet voivat myös varata edullisesti Holiday Clubin lomaviikkoja.

Arja Keltomäki

Paikallisen senioriopettajayhdistyksen puheenjohtaja, Opetusalan seniorijärjestön hallituksen ja työvaliokunnan jäsen. Työskenteli englannin lehtorina Tervakosken yläkoulussa ja lukiossa, josta jäi eläkkeelle vuonna 2014. Toimi pitkään pääluottamusmiehenä ja OAJ-aktiivina monessa roolissa.

Senioritoiminta

Hämeenlinnan seudun senioriopettajilla on 444 jäsentä Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa. Opetusalan seniorijärjestöön kuuluu kaikkiaan 21 000 eri oppilaitoksista eläköitynyttä opettajaa.