Jäsenelle nyt: Edunvalvontaa ja virkistystä myös eläkkeellä

Eläkkeelle jäämisen jälkeen oli helppo liittyä seniorijärjestöön, joka virkistystoiminnan lisäksi pitää huolta eläkkeelle jääneiden opettajien edunvalvonnasta.

Näin kertoo Merja Winter, joka itse on hoitanut opettajien, ennen kaikkea varhaiskasvatuksen opettajien, edunvalvontaa todella pitkään. Hän oli päiväkodinjohtajana 18 vuotta, Jukon pääluottamusmiehenä Helsingissä 17 vuotta ja vuosia sekä OAJ:n valtuustossa että Varhaiskasvatuksen opettajien liiton Volin valtuustossa ja hallituksessa.

– Omat lapseni ovat kaikki opettajia, joten ei opettajien edunvalvonnan pitkäaikainen harrastaminen siis aivan huonosti ole vaikuttanut, Winter hymyilee.

 

Koronapandemian alussa vuonna 2020 eläkkeelle jäänyt Winter ei vielä ole ehtinyt aktiivisesti mukaan Opetusalan seniorijärjestö OSJ:n paikallistoimintaan.

Helsingin senioriopettajien toiminnan monipuolisuuden hän jo on pannut merkille, mutta samalla hän on huomannut, että varhaiskasvatuksen kollegoista vain harva on löytänyt tiensä OSJ:hin.

– En ole mitään omaa klikkiä vailla, mutta olisi mukavaa, jos voisi jakaa ajatuksia eläkkeellä myös entisten kollegojen kanssa. Kun tälle asialle on kerran sydämensä antanut, niin arvaapa, mistä me edelleen tavatessamme voimme puhua vaikka aamuyöhön asti.

Parasta Merja Winterin mielestä on juuri monipuolinen yhteisöllisyys. Hänen mielestään on hyvä, että OSJ:ssä on asiaa ja viihdettä, edunvalvontaa ja virkistystä ja kaikkien alojen opettajia.

– Voi tutustua uusiaan ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja, ja voi esimerkiksi olla mukana sekä OSJ:ssä että Volin eläkeläisissä yhtä aikaa. Opettajuus on meissä kaikissa syvällä sisällä.

 

Näin pääset mukaan OSJ:n toimintaan

  • Opetusalan seniorijärjestö OSJ on eläkkeellä olevien opetusalalla toimineiden valtakunnallinen etujärjestö ja OAJ:n ulkojäsen. Sen tavoitteena on turvata eläke-edut, lisätä ikääntyvien ihmisten yhteiskunnallista arvostusta ja edistää jäsenten hyvinvointia.
  • Voit liittyä OSJ:n jäseneksi, kun ilmoitat OAJ:lle jääväsi eläkkeelle. Jos liityt heti eläkkeelle jäädessäsi, OAJ tarjoaa jäsenyyden veloituksetta kalenterivuoden loppuun saakka. Jos jäsenyytesi OAJ:ssä päättyy loka–joulukuussa, myös seuraava kalenterivuosi on maksuton.
  • Jäsenetuja ovat muun muassa Senioriopettaja-lehti, OAJ:n kalenteri, alennukset vakuutusmaksuista ja eräistä verkkokaupoista sekä virkistys- ja lomaedut. Jäsenmaksu on 30 euroa vuodessa.
  • Järjestöllä on 70 paikallisyhdistystä. Jäseniä on yhteensä 21 000.

Lue samasta aiheesta