Yhteysopettaja on järjestön ja jäsenten viestinviejä

Yhteysopettajan ei tarvitse olla kävelevä ay-tietopankki. Tehtävään saa tukea paikallisyhdistyksistä ja OAJ:n toimistosta.

Yhteysopettajat välittävät työkavereilleen tietoa koko OAJ:n ja oman paikallisyhdistyksen ajankohtaisista asioista kuten koulutuksista ja tapahtumista. Viesti kulkee myös toiseen suuntaan.

Yksi yhteysopettajan tärkeä tehtävä on ottaa OAJ:n jäsenyys ja sen tuomat hyödyt puheeksi uusien kollegoiden kanssa.

 

Yhteysopettajan ei tarvitse olla kävelevä ay-tietopankki, mutta hänen pitää osata opastaa neuvoa kaipaava työtoveri oikeaan osoitteeseen, vaikkapa työsuojeluvaltuutetun tai luottamusmiehen pakeille.

Tehtävään saa tukea ja koulutusta paikallisyhdistyksistä ja OAJ:n toimistosta.

Jos yhteysopettajan pesti kiinnostaa, kannattaa mainita asiasta omalla työpaikalla ja olla yhteydessä omaan paikallisyhdistykseen.

 

Apua arkisiin pulmiin

Kaisa Leivo-Jokimäki, yhteysopettaja, luokanopettaja, Toejoen koulu, Pori

Ryhdyin kymmenisen vuotta sitten yhteysopettajaksi auttamisen halusta. Tykkään itse olla perillä OAJ:n ajankohtaisista asioista ja haluan jakaa samaa tietoa myös työkavereille.

Olen auttanut kollegoita hyvin arkisissa asioissa, esimerkiksi tilaamaan OAJ:n kalenteria tai uutta jäsenkorttia hukkuneen tilalle.

Uusilta taloon tulevilta opettajilta kysyn aina, ovatko he jo järjestön jäseniä. Kaikki ovat olleet tai juuri lähettäneet hakemuksen.

Periaatteessa tehtäviini kuuluisi myös työkaverien terveisten välittäminen paikallisyhdistykselle. Toistaiseksi on tarvinnut viedä eteenpäin vain kiitoksia.

 

Joukkovoiman puolestapuhuja

Kati Sadinmäki, yhteysopettaja, luottamusmies, varhaiskasvatuksen opettaja, Tanssikallion päiväkoti, Hyvinkää

Tehtäväni yhteysopettajana on varmistaa, että tieto esimerkiksi meidän paikallisyhdistyksen hallituksen päätöksistä tavoittaa kaikki kollegani. Laitan tärkeät tiedotteet esille työpaikan kahvihuoneen ilmoitustaululle.

Yhteysopettajana haluan ennen muuta olla kertomassa työkavereille ammattiyhdistysliikkeen merkityksestä.

Nykyisin monet nuoret haluavat kuulua vain työttömyyskassaan. Haluan muistuttaa, että saavutetut edut eivät ole tipahtaneet taivaalta, vaan niiden eteen on tarvittu joukkovoimaa ja paljon työtä.

 

Uutta tietoa ja uusia tuttavuuksia

Kirsi Kangasaho, yhteysopettaja, luottamusmies, ravintola- ja catering-alan lehtori, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Olen ollut yhteysopettajana toistakymmentä vuotta. Työ on ennen muuta tiedottamista ja viestin viemistä.

Olen linkki OAJ:n ja Gradian neljän eri palvelualan opettajien välillä. Muistuttelen kollegoita muun muassa koulutuksista ja kuntoutuksista. Joskus olen päässyt myös vastaamaan kysymyksiin siitä, miksi järjestön jäseneksi kannattaa liittyä.

Yhteysopettajuus solahtaa hyvin luontevasti muihin ay-toimiini. Luottamusmiehenä askaroin paljon samojen asioiden kanssa muutenkin. Minulle yhteysopettajuus on antanut paljon uutta tietoa ja uusia tuttavuuksia.