Paula hyödyntää TJS-opintokeskusta – koulutusta saa esimerkiksi jäsenhankinnasta, työlainsäädännöstä ja henkisestä työsuojelusta

Alueyhdistyksen koulutussihteeri Paula Pulkkinen houkuttelee uusia aktiiveja koulutuksiin, jotka on räätälöinyt järjestöjen yhteinen opintokeskus.

Kun OAJ:n uudet toimijat tarvitsevat koulutusta, apuun tulee Toimihenkilöjärjestöjen sivistysliitto TJS. Se räätälöi koulutuksia Akavan ja STTK:n jäsenjärjestöille esimerkiksi jäsenhankinnasta, työlainsäädännöstä tai henkisestä työsuojelusta.

Uudenmaan alueyhdistyksen koulutussihteeri Paula Pulkkinen tapaa kutsua TJS:n kouluttajan jäsenyhdistysten koulutuksiin käymään läpi esimerkiksi yhdistystoiminnan sääntöjä ja kokoustekniikkaa.

Monille tulee yllätyksenä se, kuinka säädeltyä yhdistystoiminta on.

– Esimerkiksi yhdistyksen säännöissä sanotaan, mitä vuosikokouksessa saa esittää. On myös kerrottava etukäteen, mitä asioita kokouksessa käsitellään, eikä voi päättää sellaisesta, mistä ei ole ennakkoon kerrottu, Paula muistuttaa.

 

TJS:n kouluttajat saavat Paulalta kiitosta asiantuntevuudesta ja siitä, että he tuntevat koulutettavien arjen.

– Me alueyhdistyksen vakiotoimijatkin olemme saaneet TJS:n koulutuksista uuden tiedon lisäksi lisävarmuutta yhdistystoimintaan.

Paula kehottaa myös hakemaan TJS-tukea, jota voi saada liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin.

– Koulutuksen matkakuluihin ja tarjoiluun uppoaa helposti parisataa, ja tukea saa 30 euroa tunnilta.

Viime vuosina hänen järjestämiinsä koulutuksiin on hakeutunut paljon ammatillisia opettajia, jotka ovat aktivoituneet edunvalvonnassa.

Myös varhaiskasvatuksen opettajien määrä on lisääntynyt.

– He ovat tulleet entistä tietoisemmiksi työsuhteensa ehdoista, ja palkoista ja euroista puhutaan rohkeammin, Paula kiittelee.

Paula Pulkkinen

Porvoolainen kieltenopettaja. Vuodesta 2015 päätoiminen pääluottamusmies, OAJ:n valtuutettu ja Uudenmaan alueyhdistyksen koulutussihteeri.

TJS-opintokeskus

Akavan ja STTK:n yhteinen koulutus- ja kehittämisorganisaatio. TJS-opintokeskus järjesti vuonna 2017 kaikkiaan 221 koulutusta, joihin osallistui 4 660 henkilöä.