Ope suosittelee: Musikaali sai musaopen hykertelemään

Tästä opin
Kahdeksan nuoren muusikon Naattiorkesterin esikoislevy valittiin lastenmusiikin Jellonagaalassa vuoden 2021 lastenlevyksi. Laulujen juuret ovat lapsen maailmasta, meininki on riemastuttava ja ote pedagoginen.
Lastenmusiikissa on tapahtunut paljon edistystä, ja Suomessa on monta hyvää lastenmusiikkiorkesteria. Inspiroidun ja peilaan uutta korkeatasoista lastenmusiikkia omaan tekemiseeni opettajana ja lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! muusikkona.
Naattiorkesteri: Voihan Naatti! Cd- ja lp-levy 2021.

 

Tähän haluan tarttua
Tästä kirjasta vinkkasi musiikkipedagogiystäväni. Musisoidessaan lapsi oppii samalla myös paljon muita taitoja, muun muassa tunnetaitoja.
Opettajille suunnattu kirja lupaa harjoituksia itsesäätelyn osa-alueista: ajatuksista, tunteista ja käyttäytymisestä. Kirja haastaa aikuisiakin säätelytaitojensa tarkasteluun.
Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Maltti ja Sinni. Harjoitteita itsesäätelytaitojen oppimiseen. PS-kustannus 2021.

 

Tästä innostun
Pääsin ensimmäistä kertaa koronarajoitusten jälkeen katsomaan musikaalin. Olin kuullut etukäteen kehuja tästä musikaalista, joka kiinnosti jo työni vuoksi. Opetan Juvenaliassa musiikkiteatterivalmennusta 7–9-vuotiaille.
Hain vaikutteita, ja tämä teos osui todella kohdalleen. Sain nauttia hyvin tehdystä musiikkiteatterista. Ehjä esitys jäi pitkäksi aikaa hykerryttämään.
Niin kuin taivaassa -musikaali Helsingin kaupunginteatterissa. Ohjaus Markus Virta.

 

Vinkit antoi Espoon musiikkiopisto Juvenalian varhaisiän musiikkikasvatuksen lehtori Heidi Tamper. Häntä inspiroi laadukas lastenmusiikki sekä näyttämötaide: – Lapsissa on valmiiksi ihan kaikki, myös taide, hän sanoo.