Kollega vinkkaa: Opas tuo ymmärrystä adhd:stä

Ammattikirja Olen taustaltani kirjastoalan ammattilainen ja hyvin kiinnostunut lukemisen ja kirjoittamisen valmiuksista sekä vaikeuksista.

Erja Sandbergin kirjassa on paljon tietoa niistä sekä tarkkaavuudesta ja tarkkaavaisuuspulmista.

Suosittelen tätä varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan ammattilaisten perusteosta opiskelijoilleni, tuleville lastenohjaajille. Uudessa painoksessa ovat varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ja varhaiskasvatuslain viime muutokset tuen tarjoamisesta.

Tukea lukivalmiuksiin sekä lasten ja nuorten lukuinnostamiseen tarjoaa myös kirjastot.fi/lanu -sivusto, jota olen ollut laatimassa.

Erja Sandberg: Pedagoginen tuki varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. PS-kustannus 2023.

 

Ammattikirja Tuore opas tuo lisätietoa ja ymmärrystä adhd:stä nuorille, vanhemmille ja nuorten parissa työskenteleville.

Osalla opiskelijoistani on erityisen tuen tarpeita. Soisin, että heilläkin olisi hyllyssään tämä helposti lähestyttävä teos. Kirjan luvut on eroteltu toisistaan värikoodeilla.

Joka luvussa on harjoituksia, joista voin poimia opiskelijoilleni sopivia, eritasoisia tehtäviä. Olen heidän tukenaan ja toivon, että jokainen heistä löytää omat taitonsa ja vahvuutensa.

Hanna Suikkanen: Nuoren adhd-opas. PS-kustannus 2023.

 

Opetuksen apuna Tämän teoksen neljän kirjoittajan joukossa on musiikin, suomen kielen, koulutuksen, liikunnan ja tunnetaitojen ammattilaisia. Kirjoittajista Tia Isokorpi on kertoja. Muut kommentoivat hänen tekstiään.

Tekijät pohtivat ja kuvailevat, miten taitoja voi kehittää, miten tulla taitavaksi ja miten taidot liittyvät hyvinvointiin. Kaikki alkaa kiinnostuksesta, innostuksesta ja motivaatiosta.

Taitojen kartuttaminen vaatii keskittymistä, harjoittelua ja kerta kerralta etenemistä, unohtamatta reflektointia, ajattelua. Asiaa täynnä oleva kirja vaatii minulta toisen lukukerran.

Tia Isokorpi, Vuokko Järvenpää, Sari Keskimaa, Arja Koriseva-Karmala: Taidot ja hyvinvointi. Mediapinta 2023.

 

Vinkit antoi Haapaveden opiston erityisopettaja, lehtori Pirjo Humalainen Oulaisista. Hän harjoittelee uusia taitoja ja on juuri opetellut virkkaamaan afrikankukkaneliön.