Edunvalvonta edellä

Opettajia kiinnostavat lähelle omaa työtä tulevat edunvalvonta-asiat, kertoo OAJ Pohjanmaan koulutusvastaava Miia Raunio.

Koulutusvastaava Miia Raunio emännöi tilaisuuksia, edustaa alueyhdistystä ja osallistuu sen jäsenyhdistysten verkostoitumistilaisuuksiin sekä työvaliokunnan ja hallituksen kokouksiin.

Tehtävä on Miian mukaan muuttunut vuosien kuluessa. Aikaisemmin OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys järjesti enemmän isoja tapahtumia, kun nykyisin vetovoimaisempia ovat pienet tilaisuudet, jotka koskevat jäsenten omaa työtä ja työssäkäyntialuetta.

– Jotta saamme opettajat iltaisin liikkeelle, koulutuksen on oltava laadukasta. Sijainnillakin on merkitystä.

Viime aikoina on on toivottu koulutusta opettajan urapolusta työn löytämisestä eläkkeelle siirtymiseen saakka. Myös uudet opetussuunnitelmat ja niiden vaikutus työhön, työhyvinvointi sekä mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja työolosuhteisiin kiinnostavat.

 

Kaksikielisessä alueyhdistyksessä jokainen voi käyttää omaa äidinkieltään ja koulutusta järjestetään molemmilla kielillä.

Yhdistyksen läntisin paikkakunta on Vaasa, itäisin Ähtäri, eteläisin Isojoki ja pohjoisin Kokkola. Ajomatkoihin voi talvisin mennä reilut kaksi tuntia suuntaansa.

Miia saa pääasiassa kannustavaa ja myönteistä palautetta. Kielteinen palaute liittyy yleisimmin ruokaan, majoitukseen tai liian ohjelmoituun aikatauluun.

– Kehittävän palautteen yritän ottaa vastaan ammattimaiseen tapaan, ja välillä on toki hyvä miettiä tavoitteita. Mutta onko opettajien edunvalvonnasta vastaavan ammattiyhdistyksen tehtävä viihdyttää?

Miia kiittää koulutusvastaavan pestiään mielenkiintoiseksi.

– Saan uusia haasteita, verkostoja, tuttavuuksia ja organisointitaitoja.

Miia Raunio

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaaja. OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistyksen koulutussihteeri. Opiskelee Vaasan yliopiston viestinnän monialaisessa maisteriohjelmassa.

OAJ Pohjanmaa

Jäseniä 8 177, kaksikielisiä yhdistyksiä 33. Osallistavaa toimintaa ja edunvalvonnallisia tapahtumia. Toiminta määrätietoista, suunnitelmallista ja kehittämishaluista. Maantieteellisesti laaja alueyhdistys, toimii kolmen maakunnan alueella.

#luottopaikka

Katso Instagramista, millaisen selfien Miia nappasi.

@oajry