Hanna Ottman: Kiitos, opet!

Tervetuloa uuteen lukuvuoteen meille kaikille! Toivottavasti kesä on rentouttanut ja virkistänyt.

 

OAJ:n kesässä näkyi vahvasti nykykoulu ja opettajien merkitys.

Olimme Porissa Suomi Areenassa useana päivänä eri tapahtumissa, keskusteluissa, tapaamisissa, taustabriiffeissä ja haastatteluissa.

Tavoitteena oli hoksauttaa päättäjät ja kansalaiset huomaamaan, mitä nykykoulu on ja miten monitahoista työtä opettajat tekevät.

Nykykoulu on osaamisen luomista kannustamisen kautta.

Taisimme monelta osin onnistua. Erityisesti lyseon lukion kortteliin rakennettu pop up -koulu, jossa opettajat itse esittelivät oman aineensa opetusta ja sisältöjä, oli menestys.

Kiitos vielä kerran teille opettajat, jotka tulitte pitkiäkin matkoja keskellä kauneinta kesää töihin ja laitoitte ammattitaitonne täysillä peliin! Onnistuitte todella.

Kouluun tutustui parituhatta ihmistä, ja palaute oli jo paikan päällä hieno: moni koki ymmärtäneensä, että nykykoulu on oivalluksien ja osaamisen luomista kannustamisen ja vahvuuksien kautta, mikä vaatii opettajalta aivan eri taitoja kuin vuosikymmenien takainen tiedon jakaminen.

Opettajan työn monipuolisuus ja vaativuus tuli selväksi.

 

Erityisen tyytyväinen olenkin siitä, että pop up -kouluinnostuksen lisäksi myös nykykoulun haasteet tulivat esiin viikon aikana.

Juttelimme usean toimittajan kanssa. Lähes jokaisen kanssa keskustelimme opettajan muuttuneesta työstä, opettajien jaksamisesta, inkluusion epäonnistuneesta toteutuksesta ja opettajamitoituksesta.

Näkökulma välittyi sekä kesän aikana että nyt syyskauden alkaessa useissa median tekemissä jutuissa.

Toivottavasti eri puolilla Suomea ollaankin edes hitusen tietoisempia siitä, millaisia resursseja kouluissa todella tarvitaan.

Jatketaan tätä opettajan työn näkyväksi tekemistä yhdessä!

 

Edessäsi on uudistettu Opettaja-lehti. Uudistuksesta voit lukea tästä lehdestä. Toivottavasti uusi Opettaja vastaa enemmistön toiveita ja antaa entistäkin parempia lukukokemuksia.

 

Mainiota syksyä kaikille!

 

Hanna Ottman on OAJ:n viestintäjohtaja.

hanna.ottman@oaj.fi

Twitterissä @HannaOttman

 

Tekijältä

Ulkoasu nostaa sisällöt framille

Mikäs lehti se tämä on? Edessäsi on vanha tuttu Opettaja-lehti, mutta ihan uudeltahan se näyttää!

Ulkoasun lisäksi olemme uudistuksessa halunneet viilata lehden sisältöä parempaan suuntaan. Journalismissa ja viestinnässä tärkeintä on tietysti sisältö, ja ulkoasun muokkaaminen voi ensiajatuksella tuntua pintaseikalta. Sillä on kuitenkin yllättävän iso merkitys.

Saamme usein palautetta, että miksi jostakin aiheesta ei ole kirjoitettu, ja juttuvinkkejä, joissa toivotaan tämän tai tuon aiheen käsittelyä. Aina silloin tällöin on kuitenkin niin, että aiheesta on kyllä kerrottu, mutta juttu on jäänyt lukijalta huomaamatta. Sisältö on ehkä ollut kohdallaan, mutta eihän se auta, jos juttu ei tavoita lukijaansa.

Uudistuksen yhtenä tavoitteena onkin, että hyvät sisällöt ja tärkeät tiedot nousisivat paremmin esiin. Juttujen löytymisen lisäksi olennaista on, että ulkoasu houkuttelee tarttumaan juttuun ja lukukokemus on kaikin puolin miellyttävä.

Heta Lievonen

Lukijakysely pohjusti Opettaja-lehden uudistusta

Lue samasta aiheesta

Pääkirjoitus

Hanna Ottman: Avointa lobbausta

16.03.2023
Pääkirjoitus

Hanna Ottman: Ope korvattavissa?

16.02.2023
Näkökulmat

Hanna Ottman: Täysi torvelo

06.10.2022