Muistokirjoitus: Elsi Maijala 2.4.1965–19.1.2024

Tampereen yhteiskoulun lukion pitkäaikainen ja pidetty opinto-ohjaaja Elsi Maijala kuoli vakavaan sairauteen perjantaina 19.1.2024.

 

Elsi valmistui filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 1992 pääaineenaan historia. Pisimpään, vuodesta 2003 lähtien, hän työskenteli Tampereen yhteiskoulun lukiossa opinto-ohjaajana, ja sitä ennen muun muassa historian aineenopettajana Somerolla ja opinto-ohjaajana Tampereen Lyseon lukiossa.

Elsi oli valoisa ja lämmin ihminen, arvostettu työyhteisössään sekä tärkeä tuki sadoille opiskelijoille vuosien aikana. Elsi oli aina nuorten puolella. Hän kannusti, rohkaisi ja valoi opiskelijoihin uskoa vaikeinakin päivinä. Hänen ohjauksessaan opiskelijat kokivat tulleensa kuulluiksi ja nähdyiksi. Opiskelijat muistelivat Elsiä lukuisin muistokirjoituksin, muun muassa näin:
”Silloinkin kun mun haaveet oli melkein naurettavia, Elsi kysyi vaan, että Miten tämä voitaisiin toteuttaa? Ja jos muualla mua ei otettu vakavasti, Elsi kunnioitti vielä tavallista enemmän. Kiitos kaikesta Elsi, yritän jatkossa uskoa itseeni niin kuin sinä uskoit muhun.”

Elsi oli taitava käsistään ja moni meistä työkavereistakin on saanut Elsin neuloman villapaidan, tumput tai torkkupeiton. Opettajainhuoneessa Elsi muistetaan hersyvästä huumoristaan sekä monenlaisista kiinnostuksenkohteista, joita olivat käsitöiden lisäksi fantasiakirjallisuus, TV-sarjat, musiikki, matkat ja lautapelit. Niistä löytyi aina yhteistä juteltavaa eri-ikäisten kollegoiden kanssa.

Haluamme vaalia Elsin perintöä koululla jatkossakin. Opiskelijan sanoin:
”Elsi sai aina suurimmat huolet tuntumaan pieniltä ja oli aina turvallinen aikuinen, kenen puoleen pystyi kääntymään. Jään kaipaamaan tätä mahtavaa ihmistä. ”

 

Liisa Huhta, Jarna Pasanen ja Kirsi Sirkka
Elsin opokollegat Tampereen yhteiskoulun lukiosta