Yritykset toteuttivat oppilaiden toiveita

H-hetkeä edelsi täysi härdelli. Piti aloittaa koulun yhteinen muotinäytös, mutta oppilaisiin iski rimakauhu ja myös esityksen vetonaula, rehtori, joutui perumaan.

Äidinkielenopettaja Sanna Paltemaa ja oppilaanohjaaja Taru Herranen keräsivät lennosta uuden esiintyjäkaartin, johon kuului oppilaita ja muun muassa siistijä.

Kaksikko itse asteli lavalle pyjamissa.

– Oli ilo nähdä sellaista yhdessä toimimista ja heittäytymistä, Herranen kuvailee.

 

Muotinäytös oli osa Siilinjärven Ahmon koulussa viime joulukuussa järjestettyä Unelmien koulupäivää. Sisällön suunnittelivat koululaiset ja toteuttajina oli seudun yrityksiä.

Päivä oli huipennus koulun Ahmo Dream -projektille. Siinä koulun oppilaskunta toteuttaa oppilaiden toiveita lukuvuosikyselyn perusteella. Mukaan lähti kymmeniä yrityksiä kukkakaupasta betoniteollisuuteen.

Projekti palkittiin huhtikuussa ryhmätöiden sarjassa valtakunnallisessa Yritys hyvä -kisassa.

– Tässä toteutetaan opetussuunnitelmaa ikään kuin huomaamatta. Nuoret saavat yrittäjiltä hyvää mallia vuorovaikutustaidoissa, Herranen sanoo.

Projekti on ollut Paltemaalle ja Herraselle iso ponnistus. He toimivat oppilaskunnan ohjaajina.

– Tätä ei tehdä rahasta vaan rakkaudesta kotiseutua kohtaan, Herranen sanoo.

 

Yritys hyvä -kilpailun tavoitteena on yrittäjyyden ja yritteliäisyyden käsittely lapsille ja nuorille mielekkäällä tavalla. Kisan takana on Kehittämiskeskus Opinkirjo. OAJ on yksi sen jäsenjärjestöistä.

Seuraava kilpailukausi alkaa Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta.