Sari fanittaa vaaleja

Varhaiskasvatuksen opettaja Sari Nyberg-Tuominen on kerännyt Porissa vaalitoimijoita eri vaaleihin jo useita vuosia.

Vaalipäivänä Sari Nyberg-Tuominen odottaa kotona iltaa ja vaalivalvojaisia. Hän on Porin keskusvaalilautakunnan jäsen, joten hän ei voi olla vaalitoimitsija eikä osallistua ääntenlaskentaan.

Sari on vastannut Porin vihreiden vaalilautakuntapaikoista monissa vaaleissa ja ollut jäsen Porin vaaleja valmistelevassa toimikunnassa sekä Satakunnan vaalipiirilautakunnassa. Tämän kevään vaalityössä on ollut uudenlainen näkökulma, sillä Sari on toiminut porilaisen opettajaehdokkaan kampanjapäällikkönä.

− Yhteiskunnallinen aktiivisuus on vastapainoa työlleni pienten lasten kanssa. Saan paljon tietoa ja tarvittaessa voin yrittää vaikuttaa asioihin.

Sari kannustaa äänestämään opettajaehdokkaita, jotka tuntevat kasvatuksen ja koulutuksen todellisuuden.

− Varhaiskasvatus luo tukevan pohjan, ja perusopetus, toinen aste ja mahdollisesti korkeakoulu jatkavat. Opettaja kulkee lapsen rinnalla kaikki tärkeät vuodet.

 

Sarin mielestä äänestäminen on oikeus, saavutettu etu.

− Kun kriisi on päällä, löytyy me-henkeä ja halua osallistua kokouksiin. Kiky ja sote puhuttavat ja ihmiset aktivoituvat.

Sari odottaa uudelta eduskunnalta panostusta kasvatukseen ja koulutukseen. Ryhmäkoot ovat liian suuria joka asteella, eikä kunnollista ryhmäytymistä synny. Tuntikehysten pienentämisen sijaan pitäisi antaa aikaa oppimiseen ja opettamiseen. Ammatillisen koulutuksen resurssit ovat huikeasti vähentyneet.

− Omia poikiani seuraamalla tiedän, että 17-vuotias ei käytä opetuksettomia päiviä opiskeluun. Lähiopetusta tarvitaan. Miksei erinomaisten opettajiemme osaamista hyödynnetä?

Sari Nyberg-Tuominen

Valmistunut lastentarhanopettajaksi 1989, koko ura Porin Uudenkoiviston päiväkodissa. Lastentarhanopettajaliiton valtuutettu ja OAJ:n varavaltuutettu. OAJ:n Porin paikallisyhdistyksen ja Satakunnan alueyhdistyksen varapuheenjohtaja. Ollut kahdesti ehdolla kuntavaaleissa.

Eduskuntavaalit

Varsinainen vaalipäivä sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys kotimaassa 3.–9.4.2019. Ylimpänä vaaliviranomaisena toimii oikeusministeriö, muita ovat muun muassa vaalipiirilautakunnat, kuntien keskusvaalilautakunnat, vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat.