Oppilaitokset kestävän tulevaisuuden viestinviejinä

Yhteiskuntaa uudistavassa oppilaitoksessa oppiminen laajenee verkostoihin.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden lähtiessä työelämäjaksolle Forssan ammatti-instituutista he saavat tehtäväkseen kestävän kehityksen työssäoppimispäiväkirjan.

Opiskelijat kirjoittavat päiväkirjaan esimerkiksi sähkön säästämisestä ja työilmapiiristä. He keskustelevat tekemistään havainnoista työpaikkaohjaajan kanssa.

– Palaute on ollut hyvää. Yrityksissä ja organisaatioissa haluttaisiin kuulla enemmänkin kestävyysasioista, kertoo kasvatus- ja ohjausalan lehtori, oppilaitoksen vastuullisuus- ja ilmastokoordinaattori Leena Liukkonen.

 

Forssan ammatti-instituuttia ylläpitävä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä sai ensimmäisenä Suomessa Kestävän tulevaisuuden indikaattorit -sertifikaatin helmikuussa 2021. Sertifikaatin myöntää Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen Okka-säätiö. Indikaattoreilla arvioidaan muun muassa sitä, miten oppilaitosten teot uudistavat yhteiskuntaa.

Opiskelijoiden tehtävät ovat yksi väline, jolla viesti vastuullisuus- ja ilmastoasioista kulkee Forssan ammatti-instituutin ja työelämän välillä. Opiskelijoiden lisäksi viestiä vievät opettajat. Heidän kauttaan yritysten ja organisaatioiden osaaminen kulkee puolestaan oppilaitokseen.

 

Kestävä tulevaisuus ja hyvinvointi teemoina amisopettajien päivillä

  • Ammatillisia opettajapäiviä vietetään Tampereella 16.–17.9.2022 teemoilla hyvinvoiva opettaja sekä vastuullinen ja kestävä tulevaisuus.
  • Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän yhtymäjohtaja Maaria Silvius puhuu päivillä kestävän tulevaisuuden indikaattorien näkymisestä Forssan ammatti-instituutin käytännöissä.
  • OAJ:n ammatilliset opettajat OAO ja Okka-säätiö järjestävät tapahtuman.