Ope suosittelee: Taidehistoriaa ja mekkomalleja

Tästä opin
Taidemaalari Ellen Thesleffistä kertova kuvakirja kuuluu etenkin lapsille ja nuorille suunnattuun Suomen supernaisia -sarjaan mutta sopii kaiken ikäisille. Jo kirjan kansi houkuttelee. Sanna Pelliccionin piirroskuvitus on hieno. Hänen kollaasimainen tekniikkansa innostaa minua ammatillisesti myös graafisena suunnittelijana. Kirja kertoo taiteilijasta, joka nuorena pukeutui siskonsa kanssa miesten vaatteisiin, kalasteli ja maalasi kesämaisemassaan Muroleessa ja vietti pitkiä aikoja maalaten Firenzessä.
Leena Virtanen ja Sanna Pelliccioni: Ellen! Teos 2019.

 

Tähän haluan tarttua
Kaikki kuvaa on vuosittainen elokuvauskilpailu nuorille. Huomasin sivuston viime keväänä mutta pandemian vuoksi emme ehtineet tarttua aiheeseen. Nyt syksyllä alan puhua kilpailusta opiskelijoideni kanssa. Sivustolla on monen ikäisille sopivia ohjeita kaikesta mahdollisesta videon tekemiseen liittyvästä, ensimmäisestä ideasta lopputulokseen. Kiinnostuin viime keväänä itsekin videon teosta ja osallistuin kahden ystäväni kanssa Uneton48-videokilpailuun lyhytvideolla Paperisielut.
kaikkikuvaa.fi

 

Tästä innostun
Tämän kirjan tekijöistä Vappu Kärkkäinen on myös kuvataiteilija. Hänen nimensä on jäänyt mieleen, koska hän ryhtyi kangassuunnittelijaksi. Opiskelen kangassuunnittelua nyt syksyllä ja rakastan ompelua. Inspiroivan kirjan vaatemallit ovat nuorekkaita. Teos on tarinallinen ja ulkoasultaan hyvin kaunis, suorastaan runollinen. Kuvituksena on piirros- ja valokuvia. Kaavat ovat hyviä ja olen jo tehnyt näistä malleista itselleni mekkoja.
Vappu Kärkkäinen ja Hannamari Asplund: Girl Trip – Kaavat elämään. Hellin 2019.

 

Vinkit antoi kuvataiteilija, graafinen suunnittelija ja Äänekosken lukion kuvataiteen opettaja Minja Revonkorpi Jyväskylästä. Häntä inspiroi kierrätysmateriaalien käyttö taiteessa ja opetuksessa.