Ope suosittelee: Sopuisuutta ja sateenkaariperheitä

Tästä opin
Olen työssäni tekemisissä nuorten kanssa. Siksi minulle on tärkeää saada tietoa erilaisuuden kokemuksista. Tässä monitieteisessä teoksessa on usean tutkijan artikkeleja ja uutta tutkimusta sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteista. Erityisen kiinnostavia ovat artikkelit nuorten suhteista vanhempiin, ystäviin ja mahdollisiin seurustelukumppaneihin. Kirja on avuksi oppituntien sisällön kannalta ja toisaalta hyödyksi, koska opiskelijoissakin on sateenkaarinuoria.
Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla. Gaudeamus 2020.

 

Tähän haluan tarttua
Koska minua kiinnostaa nykyään niin tavallinen vastakkainasettelu ja polarisoituminen, mietin, voisiko asialle tehdä jotain. Tämän kirjan sisällysluettelo on lupaava. Useat kirjoittajista ovat sovittelun ammattilaisia. Odotan, että teos olisi hyödyksi ihan luokkatilanteissa. Yritän etsiä käytäntöjä, joiden avulla voisimme jyrkkien kannanottojen sijaan oppia kuuntelemaan vastakkaisia mielipiteitä ja keskustellen lähentyä toisiamme.
Miriam Attias & Jonna Kangasoja (toim.): Me ja ne – Välineitä vastakkainasettelun aikaan. Into 2020.

 

Tästä innostun
Saara Turusen uusin on viimeksi lukemani romaani. Tykkään hänen kirjoistaan. Luen muutenkin paljon romaaneja – niissä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, vaikka he olisivat fiktiivisiä. Turunen laukoo kirjoissaan elämästä totuuksia, joita moni ei ääneen sanoisi. Tämä koukuttava kirja kertoo päähenkilön valinnoista parisuhteeseen ja rakkauteen liittyen. Tietyllä tavalla kirjassa on paljon onnea ja hyvää, vaikka päähenkilö kokee usein ratkaisunsa järjettömiksi.
Saara Turunen: Järjettömiä asioita. Tammi 2021.

 

Vinkit antoi ammatillisen oppilaitoksen Careerian yhteisten aineiden opettaja ja uravalmentaja Anne Mattila Porvoosta. Häntä inspiroi yli kymmenen vuotta kokoontunut kirjapiiri, jonka keskustelut avaavat kirjoista aina uusia näkökulmia ja tasoja.