Ope suosittelee: Mielenrauhaa värityskirjoista ja tunnetaidoista

Tästä opin
Tunteet liittyvät kaikkiin kohtaamisiin ja opettajalle tunnetaidot ovat tärkeitä.
Periaatteessa tämän kirjan anti on minulle tuttua asiaa, koska opetan myös tunnetaitojen opettamista lähihoitajaopiskelijoilleni. Kirjassa on tietoa tunnereaktioiden perustasta, fysiologiasta ja aivotutkimuksesta sekä paljon asiaa hyvästä vuorovaikutuksesta.
Mari Seppänen: Tunnetaidot voimavarana. Opas sosiaali- ja terveysalalle. PS-kustannus 2021.

 

Tähän haluan tarttua
Sain vinkin tästä kirjasta, mutta tartuin siihen ensin hieman epäröiden. Kuitenkin luku kielteisistä uskomuksista vapautumisesta kiinnosti.
On niin helppoa ajatella olevansa huono, jos ei heti opi uusia asioita ja työtehtäviä. Kaikki muuthan muka oppivat.
Kirjassa on pieniä harjoituksia. Ne voivat auttaa luopumaan uuvuttavista uskomuksista ja saamaan aikaan tunteen omasta riittämisestä.
Katri Syvärinen: Sinun tarinasi voima. Otava 2021.

 

Tästä innostun
Vuosia sitten sain syntymäpäivälahjaksi värityskirjan Väritä itsellesi mielenrauhaa enkä innostunut. Mutta äskettäin osallistuin hiljaisuuden retriittiin, jossa jaettiin värityskuvia.
Ihmeellistä, oivalsin niiden taian. Kaivoin kotona värityskirjani esiin. Kun olen uupunut, tällainen näennäisesti hyödytön tekeminen on helppo tapa rentoutua ja palautua.
Samalta kustantajalta on ilmestynyt uusi värityskirja. Ainakin minulla värittäminen toimii mielen rauhoittajana.
Maria Trolle: Puutarha iltahämärässä. Värityskirja. Atena 2020.

 

Vinkit antoi Varia-ammattiopiston lasten ja nuorten osaamisalan lehtori Päivi Peltonen Vantaalta. Häntä inspiroivat tanssitaiteen eri muodot luovasta ja improvisoidusta tanssista lavatanssiin ja flamencoon.