Ope suosittelee: Coctailina kulttuuria

Tästä opin
Keksin Instagramista jossain vaiheessa Ylen Kulttuuricocktailin ja aloin seurata sivuston hyvin kirjoitettuja haastatteluja. Sieltä löysin muun muassa Juha Itkosen ja Kjell Westön 7 + 7 -kirjekirjan jatkokirjeet, korona-ajan kolumnit. Kulttuuricocktail sisältää niin kirja- ja peliarvosteluja kuin pohdintoja teatterista, elokuvasta, levyistä, filosofiasta, yritysmaailmasta tai politiikasta. Tekstit tuovat esiin uusia näkökulmia asioihin. Cocktailia tarjoillaan myös Yle Areenassa.
yle.fi/aihe/kulttuuricocktail

 

Tähän haluan tarttua
Camilla Tuominen kirjoittaa tunneälystä ja tunteiden huomioon ottamisesta työpaikalla. Aikaisemmin on ehkä ajateltu, ettei tunteita saa tuoda töihin, mutta tunteethan ovat meissä. Koulumme yhtenä strategiana on ihmisläheinen johtaminen ja organisaatio. Esimiehenä minulle on tärkeää, että voin luoda turvallista ilmapiiriä sekä olla kuunteleva ja helposti lähestyttävä. Kirjalta odotan työkaluja muun muassa siihen, miten vaikeistakin asioista voidaan puhua.
Camilla Tuominen: Tunteet ei kuulu työpaikalle. Otava 2020.

 

Tästä innostun
Olen aika innokas käymään keikoilla. Olavi Uusivirtaa kuulin ensimmäisen kerran joku vuosi sitten Oulun Qstockissa ja innostuin. Nyt korona-aikana hänen Oulun-keikkansa peruttiin. Uusivirta on monilahjakkuus, näyttelijä ja muusikko, ja live-esiintyjänä huikea, todella energinen. Tänä vuonna ilmestyi coverlevy Lauantain toivotut. Muuten hän tekee biisit bändinsä kanssa itse. Pidän hänen teksteistään, sillä ne ovat ajatuksia herättäviä.
Olavi Uusivirta: Skorpioni. Cd ja lp 2019/2020.

 

Vinkit antoi Kajaanin lukion rehtori Jaana Leinonen. Häntä inspiroivat kirjailija Juha Itkosen teokset ja se, että tämä ottaa kantaa myös yhteiskunnalliseen keskusteluun.