Nenäpäivämatka Ugandaan siirtyy

Intohimon ja taidon yhdistelmä kannattaa.

Tämän todistavat Vihdin lukion opiskelijat ja taitavat videonikkarit Mikael Keto, Inka Päivike ja Marleena Palokangas. He voittivat videollaan Nenäpäivän, Unicefin ja OAJ:n julistaman videokilpailun ja lunastivat paikkansa nenäpäivämatkalle Ugandaan tutustumaan paikallisiin nuoriin ja dokumentoimaan heidän elämäänsä.

– Opiskelijani päättivät, että tehdään niin hyvä video, ettei ne koskaan unohda meitä – ja näin kävi, kuvataiteen ja draaman opettaja Susanna Anttola kertoo.

 

Matka oli tarkoitus tehdä tänä keväänä, mutta koronan takia se siirtyi tulevaisuuteen. Nuoret olivat ehtineet valmistautua reissuun, ja aluksi suru matkan siirtymisestä oli suuri.

Nyt harmitus on ehtinyt jo haihtua ja lukiolaiset uskovat, että kun matka toteutuu, siitä tulee upea. He pysyttelevät ajan tasalla Ugandan asioista ja seuraavat aktiivisesti Nenäpäivän, Unicefin ja OAJ:n päivityksiä.

– Näiden nuorten kanssa on hyvä lähteä matkalle, sillä tunnen heidät ja luotan siihen, että he pärjäävät. He osaavat heittäytyä ja heillä on esiintymisrohkeutta, Anttola kertoo.

Matkalla tutustutaan Nenäpäivä-varoin tuettuun Unicefin työhön Ugandassa, jossa Unicef pyrkii parantamaan hygieniaa rakentamalla vessoja ja käsienpesupisteitä.

 

oaj.fi/teemmehyvaa