Maailman lapset lähellä sydäntä

Maailman opettajien päivää juhlitaan jälleen 5. lokakuuta, ja monet OAJ:n alueyhdistykset tempaisevat Mop-juhlassaan hyvän puolesta keräämällä rahaa Nenäpäivälle.

Somejaoista lahjoituksia

Matti Helimo, OAJ Pirkanmaan puheenjohtaja

Pystytämme 4.10. vietettävään Tampereen iltajuhlaamme nenäpäiväseinän, jonka edessä opettajat voivat ottaa selfien ja jakaa sitä sosiaalisessa mediassa hashtageilla #oajpirkanmaa #nenamop. Kun täyteen tulee 50 postausta, alueyhdistys lahjoittaa 500 euroa Nenäpäivä-keräykseen.

Nenämop antaa mahdollisuuden hyvään yhteistyöhön tulevien opettajien kanssa, sillä kuvausseinä on käytössä myös yliopistolla Suomen opettajaksi opiskelevien liiton Soolin tilaisuudessa. Nenäpäivä on hieno osa yhdistystoimintaa, koska hyvällä asialla oleminen yhdistää eri jäsenryhmiä.

 

Lahjoituslipas kiertää

Tuomo Suihkonen, OAJ Uusimaan puheenjohtaja

Meillä vietetään elokuvailtaa Kinopalatsissa perjantaina 4.10. katsomalla Kari Tapion elämästä kertovan elokuva Olen suomalainen. Ennen elokuvaa kerromme OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuodesta, ja leffan jälkeen otamme koko porukasta nenäkuvan. Nenälipas kiertää, ja jokainen voi laittaa siihen haluamansa summan.

Keräämme rahaa myös neuvottelukierrokseen liittyvässä tilaisuudessa, jonka järjestämme pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen kanssa. Siellä improvisaatioteatteri Stella Polaris hauskuttaa yleisöä Nenä-idealla.

Nenäpäivä tarjoaa mahdollisuuden saada jäsenistö liikkeelle hyvän asian puolustamiseksi.

 

Vaatimattomampi iltapala

Sanna Kettunen, OAJ Etelä-Karjalan puheenjohtaja

Me juhlimme Mop-päivää 3.10. Lappeenrannassa, ja Saimaan ammattiopisto Sampon merkonomiopiskelijat tuottavat tapahtuman ohjelman. Kuuntelemme aivotutkija Minna Huotilaisen luennon aivojen kuormittumisesta, ja katsomme OAJ:n tuottaman seikkailuvideon, jossa nenähahmo kutsuu koko järjestön väkeä tekemään hyvää.

Valitsimme tilaisuuteen edullisen iltapalan, ja näin pystymme lahjoittamaan Nenäpäivä-keräykseen viisi euroa jokaisesta osallistujasta. Laitamme keräykseen myös tämän vuoden joulukorttirahat.

Nenäpäivä on positiivinen piristys edunvalvontaan. Tavoite on sama kuin OAJ:llä: nostaa ihmisten hyvinvointia koulutuksen avulla.

 

Joka juhlijasta kymppi

Heli Pohjonen, OAJ Päijät-Hämeen puheenjohtaja 

Meillä järjestetään Nenämop Lahdessa 4.10. Ohjelmassa on Kummelista tutun Olli Keskisen esitys paremmasta työpäivästä, ruokailu ja Nenäjamit livebändin säestyksellä. Kympin osallistumismaksu ohjataan Nenäpäivälle. Rantaudumme aktiivitoimijoiden kanssa Lahden kaduille OAJ-liivit päällä ja nenät päässä keräämään rahaa, ja kuvia lähetetään Facebookiin. Innostamme paikallisyhdistyksiä lähtemään mukaan keräykseen.

Nenäpäivässä parasta on hauskanpidon ja hyväntekeväisyyden yhdistäminen. Päivä tuo positiivista näkyvyyttä yhdistykselle ja järjestölle, kun näytetään, että välitetään myös muista, eikä pelkästään omista eduista.